define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Generation - Pagi Hari di Durham

Generation

Mula mula cerita fasal keluhan terhadap Goseiger.

Sekarang aku melayan Tensou Sentai Goseiger, season selepas Shinkenger. Tetapi sedikit sedih kerana Goseiger tidak punya vibe yang sama seperti Shinkenger. Shinkenger lebih serius, sampaikan banyak kali aku ada part tacing tacing. Goseiger telah ditarget kepada kanak-kanak rasanya… oops, sebenarnya dua-dua pun, tapi Goseiger punya cerita lebih keanak-anakan. Banyak juga lawak-lawak spastik yang aku suka biasa-biasa saja. Sigh. I miss Shinkenger. Katanya akan ada Shinkenger returns next year. Hopefully it happens!

Sekarang ke berita utama cerita utama.

Kawan-kawan Brunei dari first generation kawan-kawan aku di Durham nak ke Malaysia Isnin ni berjumpa dengan kawan-kawan Malaysia aku yang first generation juga. Aah, too bad I can’t join the fun. Sigh.

Sudah lupa yang aku ada bagi label itu. Sampaikan Fizah pun aku tulis Fizah Gen 3 dalam handphone aku. So now it’s fourth generation dah! Wah.

Ex-housemate aku, Sam akan viva Rabu ni.

Aku bersembang dengan kak aku hari tu. Told her everything is alright, and I’m complacent. Jap, nak check betul tak maksud complacent dalam konteks ni.{Selepas check}. Oh, betul. Suddenly I’m wondering where I learnt that word. Oh kadang-kadang aku terfikir juga mana aku korek-korek ayat-ayat berbunga untuk tulis cerita-cerita itu, atau berjiwang-jiwang sebab aku jarang baca novel-novel remaja nih (Novel Halim pun tak sambung sejak ari tu, sori Halim, nanti aku sambung). Probably terdengar-dengar dulu kot waktu-waktu berdebat. Selalunya bebudak debat (bukannya aku) selalu guna ayat-ayat dan perkataan bombastik, probably I kinda learnt it there?

Ah, about my sister, yes. I told her not to worry. And actually I’m kinda cool myself. Just telling myself that I got nothing to lose regardless of my pace.

Anyway, ini merawak di pagi hari. 4.37 am:)


2 Responses to “Generation”

  1. rdnika says:

    haha dini tukang mengomen di pagi buta ni erk? sepatutnya nk komen pukul 5am++ td, tp tak ‘sibuk’ sikit. aha~ abg am tak tidur lagi ye sejak malam smlm? kalau ye, same la kte ^^

    btw,thanks for the new word :)

  2. Amri says:

    Dini, sila jangan tiru aktiviti insomnia yang tidak sihat ini. High school/secondary/college students need to sleep early! :P

Leave a Reply

See also: