define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 December - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘December, 2010’

Frame per second

Dah tengok video sebelum nih?? Nice eh!! I love it. Sebab lepas upload tadi, pastu terasa mengantuk, so tidak komen panjang. Terus take a nap sampai pukul 10 malam (dari pukul 7). So esok sambung rakam lagi!!! Quite nice juga rakam guna 550D. Lens yang aku beli (50mm) dan yang Mahadi bagi pinjam (entah apa […]

Rakam

Tadi baru cuba experiment rakaman video kat luar guna kamera 550D. This one should be for next music video but don’t wait anytime soon. Gonna be a while… But here goes. Teaser!

Mug

“Aku beli mug baru,” kata Hafidz sambil masuk ke dalam bilik untuk menunjukkan mugnya. “Size matters!” Mug Hafidz telah mengalahkan status mug aku (belah kiri) sebagai mug terbesar dalam rumah ini. Uh..

Tips

[Tajuk diparafrasakan daripada 'Tips Menggoda Amri' sebab ada orang-orang formal yang melinkkan blog ni kat blog diorang, nanti kang sentap kawan-kawan diorang terbaca tajuk itu keluar kat link! Haish] Sentap dengan post Halim bertajuk Tips Menggoda Halim. Sila baca entri Halim dahulu, dan jika anda mencari cinta sila goda dia. Maka ini adalah parody entri […]

Coffee or not?

Sedang mengesan satu kesilapan programming. Coffee or not? That’s the question. Boleh saja mahu paksa berjaga, tapi sudah mula rasa mengantuk. Dan bangun agak awal itu, agak indah juga. Awal dari biasa. Bukan awal dalam skala manusia biasa. Oh, aku masih manusia biasa. Bukan datang dari luar bumi (jeling Mahir). Esok jumpa supervisor. Yes 28hb […]

Berboxing

Niat di hati untuk bangun awal dari biasa dan keluar mencari jus. Tidak tahu pula sama ada kedai-kedai di Durham ini buka atau tidak. Boxing Day ~ inilah hari yang disambut oleh kebanyakan orang Malaysia di sini yang tak sambut Krismas. Boxing Day ni satu hari selepas Krismas, yang mana barang-barang semua sales.Dek kerana orang […]

Editing: Konsep edit 7 saat dan lain-lain

[Kandungan post ini adalah berdasarkan pengalaman] Aku dah mula edit video sejak abis Matriks. Buat sikit-sikit dan dah beberapa tahun baru aku belajar konsep ini. Iaitu konsep edit 7 saat. Edit video log Dah jadi kebiasaan orang sekarang, dek kerana sudah mudah untuk rakam video dengan digitalĀ  kamera, maka kita hendak juga edit video untuk […]