Posts from ‘November, 2010’

Dingin

Badan tidak sedap sejak semalam. Memang aku tak pernah ada jangka suhu. Biasanya aku tahu keterukan demam. Dalam kes ini, suam-suam kuku. Sekejap rasa letih, sekejap tidak. Tapi masih jumpa supervisor semalam walaupun awalnya rasa tidak berapa best. Beli beanie baru juga sebab ada jaket aku yang tidak ada hoodie. Mood so-so. Terasa mahu makan […]

Panic

Soundtrack of the hour: Backstreet Boys – Panic Mula-mula kita mula dengan beberapa perenggan mengeji secara tersirat. Ini adalah untuk enjoyment rakan-rakan taulan seperti bluebell, binijay etc. Tiba-tiba aku terfikir, agaknya untuk memuaskan hati semua pihak (baca: pihak-pihak tertentu), penceritaan dalam blog ini mungkin perlu dikarang sebegini:- Seronok juga sewaktu junior maths aku datang sini […]

Pinggan

Entah berapa lama tidak ke Falafel? Tidak order Tandoori takeaway juga. Sekarang ini bila weekday, mendekati waktu Maghrib (which is close to 4pm, yeah, really early!), aku akan mula merangka-rangka dalam kepala otak apa yang akan dimasak untuk dinner. Menu ditukar sedikit demi sedikit. Hari itu aku buat udang masak pedas. Boleh laa rasanya. Aku […]

Terrible

[Amaran: Entri ini mengandungi unsur royanan yang boleh mengganggu gugat setengah pihak] So now I’ve set the setting so that only friend of friend can send me message on Facebook. ….. I’ve just deleted couple of paragraphs that I’ve written which contains such harsh words. I guess, I gotta tone down in whatever I say, […]

Soul Sister 2

Baru habis rakam lagu Soul Sister. Hehe. Tidak ada nama Lisa Surihani. Baru perdengarkan pada Hafidz, suruh dia pilih versi jauh atau dekat. Disebabkan lagu ni banyak part-part menjerit, maka bila dekat dengan mikrofon, suara menjadi sedikit high pitch. Ahem, ingat, ini produksi amatur, maka aku tidak reti sangat bab-bab audio editing ini. Part akhir […]

Speed camera

Semalam pergi party di rumah lama aku. Sam baru saja submit thesisnya so dia jemputlah aku dan Hafidz untuk gi lepak-lepak. Parti orang-orang UK tidaklah seperti parti-parti yang kita nampak dalam tv US. Parti sini lebih slow sikit. Ala.. macam gathering orang-orang kita saja stylenya. Terjumpa dengan Chris, budak chess yang aku drive diorang dulu […]

Singin In The Rain

Lagu Glee dalam episod 7 season 2 – Mashup antara Singing In The Rain dan Umbrella. Aku suka. Tapi bila sampai part Mr Shue menyanyi Singing In The Rain, aku terasa nada yang sangat melankolik. Aku tidak mendengar lagu asal Teenage Dream sangat. So first time aku dengar juga di Glee (as Hafidz keep asking […]