Posts from ‘November, 2010’

Trip

Tersadung tadi menuruni tangga dekat bridge. Adeh, terkena keting kaki dan scratch sedikit. Tripped Over No 1, ladies and gentleman. I’m expecting for more. It’s like… you are bounded to trip over during snowy weather. Just count. Tadi rakam video untuk Soul Sister. Just a simple one. Don’t expect something huge. I’m recently interested in […]

Salji

“Kenapakan kau pilih yang atu?” lebih kurang macam tu soalan Hafidz. “Time remaja-remaja, tak tahu yang nanti-nanti akan guna untuk formal”. Moral of the (not really sentences you can called) story: Pilihlah username yang boleh digunakan untuk hantar kepada orang-orang rasmi kalau mahu buat email. Kalau pilih perkataan-perkataan seperti warrior, kamikaze, best, nama-nama artis yang […]

Ketiga

Sudah mengantuk tahap gila, tapi disebabkan tengah minum sambil-sambil, maka update sedikit. I Menggatal pergi karaoke competition yang dianjurkan oleh CSSA (Chinese something something Association, something=aku tak tahu). Sebab memang hendak pergi untuk have fun, so okay la. Terdapat nombor 3. Keke. Dapatlah hadiah cekelat berbentuk menatang apa ntah. “Ooh, it’s looks really nice to […]

Shinkenger, Maeru!

Semalam sudah tengok final episode untuk Shinkenger. Siri ini akan diadaptasi kepada versi Amerika yang dinamakan Power Rangers Samurai. Waktu-waktu kecik dulu, memang kat Malaysia selalu alih suara siri-siri Sentai ini. Misalannya Flashman dan Maskman. Lepas tu, sejak ada Power Rangers, kita dah import yang tu ja. Well, first time aku tengok balik versi Jepun […]

Ranters

So, blog royanan secara berkumpulan sudah dilancarkan.. Boleh la kaan? Mengumpul kawan-kawan untuk meroyan di blog tertentu. Which is rather good. So, aku takyah meroyan di sini dan menyebabkan fangirls menggelengkan kepala. Biar dengar yang baik-baik sahaja di blog ini. Plus, ramai sangat orang-orang yang link ke blog aku. Segan pulak bila orang tak dikenali […]

Host

Buat makan-makan hari ni. Ajak Syafiqah, Zati, Iskandar dan Syukri. Masak udang masak kunyit juga ayam goreng. Order tandoori untuk make sure cukup. Had a good time hosting. I am surprising myself lately. Dapat handle makan-makan untuk 6 orang is quite good. Lepas tu kitorang tengok Planet 51 yang didownload. Nice movie, I love it. […]

Entah rindu

Jarang-jarang aku buka gambar-gambar lama. Album album gambar itu masih lagi di bilik tengah, masih lagi di dalam beg plastik. Mahu juga aku ambil dan letakkan di bawah. Kalau nanti siapa-siapa datang ke rumah, dapat juga mereka buka-buka. Aku berlengah-lengah walau jam sudah hampir ke pukul 7. Mentari … lagi satu jam baru hendak menampakkan […]