Posts from ‘October, 2010’

Written in the stars

Ini lagu Tinie Tempah (feat Eric Turner) – Written in the stars yang sedang popular di UK. Terdengar 2 kali dalam kedai yang berbeza waktu ke Scotland itu hari. Cuba dengar chorus dia. Ada vibe lagu nasyid kontemporari la:) *** Oh, masa baru saja berganjak dari 2am -> 1am. DST punya hal. *** I was […]

E.on

Itu nama syarikat gas dan elektrik untuk rumah aku. Confused betul proses pindah rumah di UK nih. Sebelum ni aku memang masuk tempat yang dah siap ada elektrik dan gas. Sini kena boh suma sendiri. Tetiba aku dapat call dari E.0n dua tiga hari lepas, katanya diorang dapat arahan yang aku mahu berubah kepada British […]

2 GB

Yes. 2GB for 4 days. So, dalam 500MB satu hari. Not that amazing, but not that bad. Baru saja discover yang rupa-rupanya boleh connect handphone menggunakan komputer melalui bluetooth. Handphone aku bleh surf internet dan ada allowance 2GB lebih untuk sebulan. That’s good.

Tragedy

Good food Unfortunately I am kind of person who easily affected. But one easy solution – good food. Bawa Anis dan Pidin ke Dundee. Lepak rumah Mahadi. Elly masak giler best. Siap dengan nasi briyani. Good food, terus mood pun baik = tidak update blog. Kitorang pergi ke Pitlochry untuk tengok Echanted Forest. Tapi unfortunately, […]

Lama

“Lama tak update blog…” aku bercakap pada Mahadi tempoh hari ketika di Dundee. “Hm..”, dia berdengus. “Kalau meroyan tu, update blog 2-3 kali sehari.” Aku sambut dengan senyum menampakkan gigi. Baru saja dapat call dari Pidin. Dia dan Anis dah nak naik flight balik ke Malaysia. Kat Stanstead. Ah, mulalah terasa jiwa-jiwa. Hence expecting that […]

Dunottar

Ke Dunottar Castle tadi bersama Anis dan Pidin. Saja upload gambar sebab macam best. Kesejukan depan castle tapi masing-masing berlagak macho/ayu. Senior dan junior maths yang best. Pidin cakap gambar ni macam kanak-kanak yang berlari lepas habis nursery. Aku tambah, Anis nampak macam mak yang dok menengok anak dia berlari. Aku suka gambar ini. Satu […]

Hidung

Entri ini punya unsur-unsur yang jijik, mungkin tidak sesuai bagi orang-orang yang sedang makan