Posts from ‘September, 2010’

Packing up

Sedang pack-pack barang. Terfikir mana mahu diletak pokok bunga buat sementara waktu. Dah beberapa lama, baru bunga nak keluar balik. Rupanya bunga tak naik kalau daun lebat sangat kot lerah bulbs bunga tu. Terfikir, maybe kalau ada rezeki di masa depan, mahu usahakan tanah. Tanam cili mungkin. Dulu waktu di Felda, pernah ayah aku bawa […]

It’s the season…

… of batuk and selsema. Sekarang di Costa di tengah Durham. Minum teh selepas dah minum air suam dengan serbuk ubat All-in-1 tuh. Tak demam, which is good. Selsema dan batuk sahaja, but it’s kinda dreadful like usual. Sedang guna tisu Kleenex Balsam yang katanya¬† with a protective balm containing Calendula. Menatang apa ntah Calendula. […]

How do I

Jue, anda memanglah Peaceful Phlegmatic. Kurang respon dan kurang excited. Tapi once terkeluar kata-kata, pedas juga. Ah, tiba-tiba teringat laksa kat rumah Jue. Maka aku tanya Jue, anak murid kakak aku yang join Pumpkin Race beberapa season, ‘ada tak kengkawan Jue yang dok tengok Youtube saya?’. Jue cakap ada. Dia kata ada kawan-kawan dia yang […]

All Time Low

Sudah abis baca buku Personality Plus. Finally. I’m still the same. Hehe. But instead of getting angry, moody, depressed or sensitive in random, now I am saying that it is due to my temperament, which is Perfect Melancholy. And my Powerful Choleric side is forcing people to follow my way which is not helping either. […]

Cerita Delay

Ini cerita delay. Mahir, perlulah kan meroyan bila entri pendek?? Ni berjangkit nih. Perlukah pakat-pakat meroyan bila entri pendek atau komen tidak dibalas (jeling Mahadi) ? Anyway. I like starting fresh. Itu sebabnya kadang-kadang aku enjoy making friends dengan orang-orang yang tak dikenali dan diorang tak kenal aku. Misalnya hari tu waktu di LCCT, aku […]

Er…

Roommate Fariz, sila download personality test di sini. Ini betul-betul diambil dari buku tuh. Mana-mana perkataan yang tak sure, google lah ek. Giler banyak istilah yang aku tak pernah dengar. Perfect Melancholy ~ sensitive but easily depressed. Haiyoh. Sebenarnya nak tulis panjang, tapi tengah depression mood. So kena tunggu baik kejap. Nope, kena tunggu baik […]

Bedtime story

Ini bukan typical bedtime story. Tapi disebabkan walaupun baru pukul 8.48, aku sudah mengantuk dan mahu tidur, maka jadi bedtime story lah. Pardonne-moi (moi itu bunyinya mu-a) sebab entri keempat hari ini. Maka ceritanya begini. Tadi di stesen bas, aku menunggu bas. Adalah seorang baby mat saleh ini di dalam stroller bersama bapak dia (lepas […]