define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 July - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘July, 2010’

Day 0: Durham – London

Pengembaraan backpacking bermula. Sekarang atas train dengan laptop baru. Seha nih, beli netbook sebab konon-konon nak study. Tapi Windows 7, tak dapat install Matlab sebab version lama kot. So, hanya sempat transfer artikel dan beberapa fail cerita. Takpalah. Aku beli netbook nih 2-3 hari lepas kot ebay. Murah gak. Dell inspiron mini, second hand berharga […]

Checklist

Stuff 1. Memory stick x2 2. Card reader yang baru beli tadi dari Argos 3. Charger and battery (x2) 4. Phrase book 5. Tiket interrail 6. Sunglasses 7. Contact lenses Documents 1. Passport 2. Check in slip 3. Book hostel di Munich To be done to Dell Red 1. Pindah Friends 2. Pindah masuk fail-fail […]

Break

Dah sampai kat masjid tadi, baru perasan tak potong kuku. Semalam macam dah ingat nak potong. Tapi tak potong-potong jugak. Japgi kena potong sebab esok dah mula trip. Esok aku turun London sebab hari Ahad naik dari Stansted ke Munich. Jumpa Philipp, InsyaAllah hari Isnin kat Salzburg. Berjalan lagi. Nasib baik programming tadi agak berjaya. […]

Mahu makan

… tapi mahu blog dulu. One of the rules. Don’t be too defensive. Well, sometimes people say stuff. Aku pun ada juga pendapat sendiri. So, kadang-kadang perlu hormat pendapat orang lain. Cuma aku memang keras kepala. Selalunya mahu orang setuju dengan aku. Tidak setuju, aku tidak geng. Boleh macam itu? Maka si dia itu berkata. […]

Melankolik

Someone asked me about relationship stuff. Not mine, but her. Oh, penat okeh. Asal nak approval, tanya aku. Boleh la. But she’s a close friend of mine, so it’s okay. Someone called her selfish. Duh. This is what I said (copy and paste from the chat session) we are complex in our own degree ada […]

NICU

Baru lepas makan lepas balik jumpa supervisor. It was a long day. Bangun pun awal. Meeting pulak 1 jam 50 minit. So penat. Baru baca email. Kak ipar aku dah selamat melahirkan anak perempuan 9 malam waktu Malaysia. Tapi baby dimasukkan dalam Neonat ICU disebabkan jantung yang lemah. Abang aku email bagitau yang doktor cakap […]

Gambar dari Paris

Semalam dah boh gambar-gambar yang didominasi Syafiqah, Amalina dan Shabana. So, nih suma gambar aku pulak. Nih suma aku upload yang nampak vain. Keke. Hari last, suma pakat-pakat  dah penat (jeling Amalina sebab point out aku selalu guna perkataan pakat-pakat); maka lepak-lepak kat kedai kopi ja. Konon-konon melihat peta. Shabana’s reaction is like ‘apahal mamat […]