define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Vacation - Pagi Hari di Durham

Vacation

I want a vacation.

Seriously.

When was the last time I had a proper break?

Oh, balik Malaysia bulan Februari itu hari. Lepas itu ada lah juga pergi Dundee. But I’m really craving for travelling. Well, I should be in France at the end of the month but conference is rarely a break. It’s gonna be filled with academic talks and by the time it finish, I’ll be exhausted already.

[Break]

Tetiba terasa mahu check jadual konferens di sini (Dapatkah korang mencari nama aku di situ?). Ala.. dapat sesi pagi. Yang bagusnya sesi pagi ialah ~ orang masih segar bugar, jadi lebih menarik. Yang tak bagusnya sesi pagi ialah, aku akan mengantuk dan tidak segar bugar.

[Break]

Tadi pergi lagi Shakeaway. Perempuan yang ari tu ada. Tapi lelaki yang amik order. Masih tiada melon. Minta protein pun tiada. Tapi takde dapat cop lebih mahupun gelas besar. See Fariz, bukan standard courtesy sangat!

Oh, hari ni terasa sedikit muzikal [terpengaruh dengan Glee]

Bangun, pergi dapur terasa lonely, dan nyanyi lagu BSB – Song for the unloved.

Zeah, tengok lirik ini untuk lagu di atas

‘No one is glamourously lonely, all by themselves.’
Menjerit kesunyian di facebook ialah konsep “glamorously lonely”.

Pastu tetiba teringat lagu Glee yang bermotivasi sebenarnya.

Lirik dia bagus

‘You can always get what you want, but if you try sometimes, you’ll find, you get what you need’

Right?

Pastu pergi town dan dikecewakan dengan tidak mendapat stamp lebih, tapi takde lagu.

Balik, tetiba hujan. Cats and dogs rain jer. Sebab nak balik, so tak kisahlah basah sikit.

Tetiba teringat lagu BSB – Downpour sebab ada lirik ‘I wanna feel the rain again, I wanna feel the water on my skin’

So, sambil dalam kehujanan sambil mengayuh basikal, aku ala-ala nyanyi slow-slow. Tetiba masuk part bridge lagu di atas

“I thought you were the only one girl
But now I think I was wrong
cause life goes on”

Oops.. keke


8 Responses to “Vacation”

  1. Nurul says:

    yay! sya mahu pulang ke kg bercuti seminggu….abg am g lah jln2…jln2?…haha, tesis kne siapkan..yay..menci2…huhu

  2. WaReMoN says:

    Lagu ni ok gak, masa waktu hujan :D

  3. WaReMoN says:

    Ala, aku nak embed lagu tadi..tp gagal..huhu

  4. zeah says:

    1st song…. i like it… and yeah u r right about being glamorously lonely :P

    2nd song…. dah boleh dijadikan soundtrack of my life… you know what i mean…

    3rd song pun macam tu jugak….. hmmm….. i like… hehehe

  5. Mahadi says:

    ‘Cats and dogs rain jer’?
    Hujan yang sangat lebat jer???

  6. Amri says:

    Aiseh Mahadi, aku salah pemahaman rupanya. Sentap.

    Zeah, what do u want actually? Hehe..

    Fariz, apsal gagal? Kesiannya

    Nurul, enjoy la enjoy la..

  7. WaReMoN says:

    xtau la, aku try buh embed code dari YouTube tp tak kuar apa pun..tu yg gagal tu..haha

  8. WaReMoN says:

    oh..yes..and I was wrong about that standard courtesy..she must’ve been flirting with you, hulamak..

Leave a Reply

See also: