define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Selepas talk - Pagi Hari di Durham

Selepas talk

avignon4

Ini gambar semalam. Letak atas kerusi. Jalan sorang-sorang ja. Tapi I don’t mind. Cuma sebab sekarang sedang di konferens, agak penat jugak tiap-tiap hari. Tak berapa bersemangat waja pun nak sight seeing.

Pagi tadi, aku punya talk. Ying, kawan seperguruan aku yang datang sekali – cakap aku okey jer. Aku ~ entah. Aku admit yang aku sangat kritikal pada diri sendiri. Maksudnya kalau ada rezeki jadi pensyarah, sapa under aku nanti – penatlah hendak mengimpress. Hehe. Who knows [nyanyi part rap lagu Down].

avignon3

“Pada zaman dahulu, ada seekor arnab yang sombong…”

Ini gambar ketika talk. Telah dicerahkan sebab ada kesan backlight. Ying yang amik. Aku tak pernah ada gambar waktu aku bagi talk kat konferens. Sebabnya orang akademik kat sini memang tak amik gambar. Tapi ada orang Jepun amik gambar. Maybe orang-orang Asia je kot. Tapi supervisor aku dulu pernah cerita, ada negara yang diorang kena tunjuk gambar (bukti berada di situ dan memberi talk) untuk tujuan claim. Wah!

avignon5

Philipp dari Austria dan Myriam, kawan dia yang dok kat Avignon. Dua-dua orang fasih bercakap Bahasa Jerman dan Perancis, juga BI.

avignon6

Juni, aku dan Ying. Ying akan pergi satu lagi konferens kat France jugak lepas konferens ni.


3 Responses to “Selepas talk”

  1. K.Nur says:

    Whoaaaaaaaaaaaa, best nyer, awak dah banyak kali g conference, akak nih hampeh, memalukan ler buat PhD tapi tak buat papers…ayoyoyo…

    Updates le pasal kemeroyanan bola kat France, hahahahah

  2. Amri says:

    Rileks la Kak Nur. Taklah kalau gi konferens selalu bleh dapat PhD cepat, ye tak?

  3. WaReMoN says:

    mantap gak ang p conference cerita pasai arnab yg sombong zaman dulu kala, heh heh

Leave a Reply

See also: