define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Problem - Pagi Hari di Durham

Problem

[Kisah benar tetapi diceritakan semula untuk kesan yang lebih dramatik]

Semalam aku pergi tengok cerita Streetdance dengan Hafidz kat Newcastle. Dekat train station, aku pun meluahkan kebimbangan aku.

‘Problem la Hafidz..’ Aku start.

‘Sejak kebelakangan ni, kalau aku nak semangat bila nak study, aku kena bangun, mandi, pakai baju yang bersih (dengan ertikata tak recycle baju semalam), pakai perfume suma, baru ada semangat nak study. Makanan pun aku takleh biar lama-lama dalam bilik, kalau tak aku rasa tak selesa,’ aku sambung. ‘Problem ar..’

‘And that’s a problem because??’ Hafidz tanya.

Tetiba terasa macam dalam cerita kartun Jepun yang tetiba suasana sunyi dan ada beburung gagak terbang sambil berbunyi ‘kua kua’.

Ceh. Yes, that’s not suppose to be a problem yeh?

Selepas beberapa saat, aku sambung.

‘You know typical guy who – when they go out, they look nice but their room actually such a big mess?’

Hafidz mengangguk.

‘I like to be that kind of guy. I don’t want to dress up and look good when I’m out and my room look tidy and neat,’ aku sambung.

‘So bilik kau dah kemas la sekarang ni?’ tanya Hafidz.

‘Tak tak tak, masih bersepah,’ aku menghembus nafas lega.

***

Mahadi, you know how I feel right??


7 Responses to “Problem”

  1. tra yang serabut tapi bilik agak kemas says:

    ntah kenapa kan..kan..kan… aku rasa macam nak hempuk laptop atas kepala kau bila baca nie. huh!

  2. Amri says:

    [mengelak]

  3. pe masalah hang ni? ku tadapat menyelami dilemma yg hang hadapi ni. trasa nk join bg tra ntuk hempuk meja ikea kt kapla hang gk.

    namun hang tak sempat mengelak.

  4. Amri says:

    ni entri ironi.

    Tak perlu menyelami

    Oh,aku tidak menghempuk barang. Hanya tikam dari belakang

  5. ever says:

    lol.. of cos.. man is one of the most mysterious creature in the world.. being neat n all pn jd masalah? hurmmm.. ^.^

  6. WaReMoN says:

    aku masih lagi mengekalkan average tidiness dalam rumah aku dan average clothing bila kuar :D

  7. Mahadi says:

    …’suka kemas??? tak suka bersepah???

    What…??? are you changing and become someone else??? What (again)….
    If that’s for real, just so you know, I don’t know you and we never met.

Leave a Reply

See also: