define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 June - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘June, 2010’

Quarter

Revisiting my previous post entitled Problem,  I was just actually coming towards a realisation, and that’s pretty much about it. I’m 25. And I’m always having problems of waking up for subuh prayer. Nowadays subuh is 2 am+ so, there’s no issue of waking up. Coz I usually still awake at that time. And actually […]

Apakah

Ada script serupa adware ditambah dalam index.php fail di blog-blog aku. Hasilnya, tetiba blog tidak loading. Aku terpaksa delete, dan upload semula fail-fail yang diattack. Apakah? Tidak tahu ini salah dari komputer aku ataupun salah server. Kalau salah dari komputer aku, banyak sangat kemungkinannya. Sigh. Penat. Dahlah jadikan blog sebagai tempat luahan rasa. Bila tetiba […]

Playground

Hari ini kitorang buat gathering sebab suma pakat-pakat nak balik dah. Well, excluding most of us but we are supposed to be busier as we are in our final years. Hafidz turun London malam ni, dan balik Brunei minggu depan. Kam konvo dan balik bulan depan. So, kitorang makan-makan kat rumah bebudak Brunei. Er, terms […]

Contemplate

4.09 a.m. And I was doing normal stuff. Not doing anything. Scrolling on Facebook and read what happened to my friends. I was just about to say ‘hi’ on someone’s wall but then I changed my mind. I don’t even feel like saying hi. Just half-heartedly. So, I didn’t do it. I have a dozen […]

Problem

[Kisah benar tetapi diceritakan semula untuk kesan yang lebih dramatik] Semalam aku pergi tengok cerita Streetdance dengan Hafidz kat Newcastle. Dekat train station, aku pun meluahkan kebimbangan aku. ‘Problem la Hafidz..’ Aku start. ‘Sejak kebelakangan ni, kalau aku nak semangat bila nak study, aku kena bangun, mandi, pakai baju yang bersih (dengan ertikata tak recycle […]

Cat and dogs

Oh, rupanya cats and dogs rain itu maksudnya hujan lebat. Entah kenapa aku boleh anggap peribahasa itu sebagai hujan rintik-rintik pun aku tidak tahu. Maybe bila aku bayangkan ‘cats and dogs’, aku terasa suasana yang harmoni macam dalam cerita Doraemon. Walhal cats and dogs tu maksudnya hujan lebat. Ini satu kumpulan acapella yang aku subscribe […]

Vacation

I want a vacation. Seriously. When was the last time I had a proper break? Oh, balik Malaysia bulan Februari itu hari. Lepas itu ada lah juga pergi Dundee. But I’m really craving for travelling. Well, I should be in France at the end of the month but conference is rarely a break. It’s gonna […]