define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 June - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘June, 2010’

Bien

So, rupa-rupanya ejaannya sama macam Bahasa Jerman. Bien: bi – yen untuk Bahasa Jerman. Bien: bi – ya untuk Bahasa Perancis, dengan ya itu seperti  ‘yaw’. Aku dok dengar podcast free dari www.mydailyphrase.com Dengar dia ajar tanya ‘how are you?’. Ca va? Sebutannya sa-va. Well. Ca va bien : sa va bi-yaw. Hm.. tetiba aku […]

Ça va?

Sekarang ni di Avignon. Awal pula bangun. So, nanti mesti ngantuk cepat. Jap nak tengok jadual konferens hari ini. Oh, ada break dari 12.30 sampai 2.30 petang. Tapi abis pukul 6.30 petang. Takpelah. Jap lagi nak mandi dan pergi cari makan. Aku duduk dekat hotel yang betul-betul berdepan dengan stesen keretapi. Tapi sebijik keretapi pun […]

Tidak akan aku berhenti

Hehe. Itu lirik terjemahan untuk lagu baru. Oh, bukanlah terjemahan sebenarnya. Lebih kepada adaptasi. Anyway. Hari ni berlalu dengan sangat malas. Sekarang 4.36 pagi, tapi slide masih belum siap. Tidak aim siap. Hendak buat at least 50%. Masih belum capai. So, sekejap lagi kena sambung buat. Di celah-celah kemalasan, aku edit video Down. Result dia […]

Knackered

Sudah tidur 7-8 jam, tapi di siang hari. Bangun dan terasa penat. Knackered. Ini perkataan yang aku belajar dahulu waktu di Brunel. Tahir selalu guna. Perkataan lain yang aku belajar ialah ‘jumper’. Iaitu baju panas. Aku takleh relate awal-awalnya. Sebab bila sebut jumper, aku terasa macam melompat-lompat. So, aku terasa macam merujuk kepada kasut. Taak, […]

Soul Sister

I Er.. ada satu lagu yang aku rasa best dan mahu share. Tapi terlupa pulak. Tak ingat. Takpalah. II I talked to my counsellor. Uh, takyah lah share. But I’m fine. Seriously I am better. III Tadi pergi tengok performance bebudak DULOG. Syafiqah tanya apa itu DULOG. Aku pun tak tahu. Balik tadi check, baru […]

You suck at love!

Ini entri update benda-benda yang tak berkaitan dengan aku. 1) Simple Plan akan release lagu baru bertajuk You suck at love. Yeay. Not for the title. For the new song. 2) Nintendo akan release handheld baru bernama Nintendo 3DS. Yang bestnya, paparan gambar 3D macam dalam wayang 3D, tapi takyah pakai spek. Aku dah pernah […]

Shake it

First of all, I would like to say thanks for all of the comments they you have left on my blog. It’s not due to me being busy that I didn’t put on the reply. Just not feeling like replying. Sorry. Anyway… Semalam tetiba Sam tanya nak pesan apa-apa tak. Rupanya dia nak ke Tesco. […]