Posts from ‘June, 2010’

Tadi dalam train

12.43, dalam train. Tiada internet connection, so tulis dulu, nanti pos kemudian. Betul-betul bersebelahan aku, selang 2 kerusi – pensyarah Jerman yang lepak tengok bola dengan aku dan bebudak Jerman lain semalam. Dia naik train yang sama untuk ke Lyon. So, dah bertegur sapa, so sekarang buat hal masing-masing. Mungkin dia pun sama gak kot, […]

4 pagi

Wah, dah 4 pagi. Tapi tak tido lagi. Takleh tido pulak. Bad bad. Oh, blog ini. Entahlah. Tetiba tadi ada report kata ada problem. False report kot? Sebab aku check takde menatang apa pun. Maybe sebab hari tu punya kes. Walau bagaimanapun, sila pastikan anda download Antivirus dan sentiasa update. Ni bukan untuk page ni […]

Video Editing

Salah seorang penonton Youtube minta aku untuk bagi saranan bagi program video. So ini jawapannya. Untuk tujuan video editing, saya menggunakan program Adobe Premiere Pro dan Adobe Premiere Elements. Kebaikannya ialah program ini mudah digunakan untuk tujuan cut dan untuk sychronize bunyi. Pergerakan seperti dalam video klip I’m Yours juga boleh dibuat dalam program ini. […]

Update kemeroyanan bola dan networking

Ini request update dari Kak Nur. Oh, yang merequest update Belum Ku Temu tu, pi baca. Ini post ketiga dalam 4-5 jam. Bila dah free nih, terus terasa nak menulis. Takpe, janganlah terasa terbeban hendak membaca. Ini update kemeroyanan bola di France, sebelum  bercakap fasal networking Bola Orang-orang France tak semangat tengok World Cup disebabkan […]

Untuk rakan seperjuangan

Ini post kedua dalam 2-3 jam. Specially dedicated untuk rerakan including but not limited to Kak Khalidah, Mahadi, Abg Tra, Cik Pengurus, Amalina, Kak Nur, Kak Dijah Durham. Ganbatte! Eh, apa diorang sebut dalam French ek?

Selepas talk

Ini gambar semalam. Letak atas kerusi. Jalan sorang-sorang ja. Tapi I don’t mind. Cuma sebab sekarang sedang di konferens, agak penat jugak tiap-tiap hari. Tak berapa bersemangat waja pun nak sight seeing. Pagi tadi, aku punya talk. Ying, kawan seperguruan aku yang datang sekali – cakap aku okey jer. Aku ~ entah. Aku admit yang […]

Kebap

Mahadi, kat sini pun ada yang eja kebab sebagai kebap. Tapi tadi aku dengar sorang mamat Perancis ni order, dia sebut kay-bab. Kebab – itu makanan rasmi aku kat sini. Entah kenapa tidak mengoogle kedai-kedai makanan Mediterannean. Kena cari ni. Dah terasa sebu dah makan roti ja. Banyak  gak kedai kebab kat sini. Dan so […]