Persian

Tadi bangun dah lewat. Dah kunci alarm awal, tapi terjaga ketika mimpi yang penuh dramatik (yang tak perlu diceritakan disini). Hasilnya, aku stop alarm dan sambung tido untuk tahu apa kesudahan mimpi.
Gagal.

Tak dapat sambung mimpi, dapat mimpi baru yang agak… er.. let’s use the word cheesy (juga tidak perlu diceritakan di sini).

Pastu, random walk di Durham City dengan Hafidz, beli milkshake dan pergi tengok Prince of Persia.

Review? Okla. Walaupun terasa macam approach dia sama macam Clash of The Titans. Tambahan pula Gemma Arterton tu pun memang berlakon dalam Clash of The Titans.

Maybe yang aku kurang feel ialah aku tak terasa menonton latar Parsi. Diorang punya in depth tu macam cerita-cerita Pirates of Carribean dan cerita-cerita orang putih lain. And somehow, macam dah jadi trend yang ending kena ada benda-benda besar yang guna efek bukan-bukan berlaku. A bit cliche.

Well, that’s me being critical on this genre, but usually just succumb into romantic comedy genre. My bad.

Aku punya hosting blog kena attacked Trojan. Keji betul. Hasilnya aku tukar antivirus kepad Kaspersky.

Windows Security thingy to aku uninstall sebab tak detect (tapi dalam pc Kam detect plak), Avira tak detect. Kaspersky baru detect. Dah buang trojan kat blog. So, harapnya akan okey.

Ciao


One Response to “Persian”

  1. zeah says:

    prince of persia… i like but i do agreed like what u said…. and yeah aku pun tidak akan banyak complaint kalau masuk bab romantic comedy… hehehehe

Leave a Reply

See also: