Posts from ‘May, 2010’

Smile

means I’m smiling means I’m just pretending to smile means I am just trying to be nice, but I am not smiling means I am actually asking you do something but hopefully you don’t think I’m pushing you means I don’t care but I just do not know what to say means I feel like […]

Belum Ku Temu – the e-novel

So here it goes:- Belum Ku Temu – The E-novel Project!! Finally I start to write. Take a read. It is belumkutemu.solarstreak.com Dijangka akan diupdate once or twice per week. Layout dull ~ tapi nantilah tukar P.S: Thanks to Mahir for the critics and comment about this project:)

Despicable

I like Jillian. And watch her with the minions of Despicable Me. Sangat comel. Aku hendak seekor! Empat darjah. 2.53 pagi. Semalam tiada selera. Tiba-tiba teringat ikan temenung yang aku beli dah berapa bulan dah, duduk elok dalam peti sejuk beku. Oh, beli ikan tu waktu Rosmin ada lagi. So, maksudnya … like last October? […]

I want to

I want to be a novel writer. Write about some love story and preach about what I believe in love and destiny. Share about my experiences and stories but not revealing it all to the society. Write about my friends I adore but giving different names and additional attitudes. Ah.. that would be nice. I […]

Pertama

Aku nyanyi semula First Love (Utada Hikaru), tapi kali ni suma wording dia dalam BM. Sila lihat:- Lukisan lukisan tu ada unsur-unsur sarkastik yek. Tetiba aku terdapat vibe yang Fariz akan bersemangat untuk decode. Keke. Anyhow, ni antara lagu yang Zeah suka sebenarnya. So, lepas dah post kat Youtube dan Facebook, aku pun nak menyemakkan […]

Takziah

Ucapan takziah pada Muzaini sekeluarga atas pemergian ayahnya ke rahmatullah. Rasanya kengkawan Merbok tak baca blog ni, tapi Kak Khalidah knows him. Abg Tra pun patut kenal jugak (dan maybe beberapa budak debat yang lain) ~ dia kawan sekolah saya yang turun USM sekali tu dengan sorang lagi budak Merbok jugak. Semoga rohnya dicucuri rahmat. […]

Cari dan Jumpa

Daripada statistik counter blog ini, untuk katakunci dalam enjin carian bagi 50 kata kunci terbaru:-