define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Mak - Pagi Hari di Durham

Mak

Oh, it’s mother day!

Ternampak status2 orang di Facebook yang berkecambah fasal mother’s day.

Well, not my cup of tea. This whole mother’s, friend’s etc’s day. I don’t even fancy my birthday. Well, that’s just me. I just dislike a bit of making it official.

Tetiba bila hari ibu, baru hendak mengecall segala. Call jer lah every other day if she’s so special kan? Well.

So, I called my mom, telling her about my demotivation of eating. Terus mak aku cadangkan buat nasi goreng cina, sebab itu adalah resipi yang aku paling confident. Sekali terasa hendak buat bilis masak pedas. And by the time I’m writing, I’m about to eat it. Giler berapa lama tak masak. And first taste ~ okey jugak bilis masak pedas aku. Ni berblog dulu sebelum makan.

As a dedication of mother’s day, I’m telling a story about my mom.

She’s like her mother – really concern about food. Arwah tok aku dulu, kalau kak cik aku (sepupu aku) buat makan-makan special, mesti dia akan suruh panggil aku.

Mak aku pulak akan entertain makanan kegemaran anak-anak dia. Sup tulang selalunya bila kak aku balik, baru dia buat. Abang aku ~ kalau dia balik rumah, mak aku akan masak nasik lebih. Aku ~ kalau ada ayam bahagian tulang-tulang, dia akan simpankan.

Tu sebab itu hari, bila dia sakit, dan ayah aku masak semua, aku risau. Maksudnya, dia tak sihat sangatlah tu sebab dia memang suka memasak.

Sekarang, Alhamdulillah dah okey. Dan kalau dia cerita dia letih, tapi dia sempat masak untuk cucu-cucu dia yang balik, maksudnya dia okey la tu. Hehe.

Anyway, nak makan. Ciao.


2 Responses to “Mak”

  1. Nurul says:

    selamat hr ibu, abg am!…eh, silap..abg.am kan lelaki..hahahahaha

  2. WaReMoN says:

    everyday is mother’s day ;)

Leave a Reply

See also: