define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Excited - Pagi Hari di Durham

Excited

Sedikit excited.
Mula menterjemah lagu Jay Sean – Down semalam. Lebih kepada adaptasi sebenarnya sebab lagu asal dia lebih hedonistik (yes, that’s the word Syafiqah).

Sempat melawak ganas dengan Hafidz beberapa ayat yang kalau ditranslate dengan literal (perbualan orang lelaki, bebudak pompuan takleh dengar).

And then buat part rap. Dah diperdengarkan kepada Cik Pengurus yang sudah begitu lama tak dengar demo. Aku suka part rap itu sebab aku tulis fasal jeritan jiwa diri sendiri. Takpe, nanti dengarlah (ini saja mentease fangirls termasuk Mahir).

Kemudian hari ni mencuba effects dalam Adobe Premiere Elements. Sekali ada effects bebola api yang best. Terus aku teringat fasal konsep video superhero yang aku terasa hendak buat itu hari. So, esok nak turun Durham city dengan Hafidz dan cari costume. Syafiqah telah dicall untuk dijadikan camerawoman (Kam exam 1hb, but I bet she wanna see it).

Excited excited.

Oh, kepada fans yang membaca (ayat ini sangat over the top, tetiba ala-ala blog artis pulak), sila jangan jerit sokongan moral anda seperti ‘tak sabar nak tengok’ (kalo nak jerit sila di Facebook). Ini artis tak profesional yang senang meroyan dan tertekan dengan harapan peminat. Gituh.

Haha.

:)

P.S: Sejak aku buat formspring punya akaun hari tu, giler banyak soalan-soalan kreatif. Oh, dan bebudak Glasgow ada perasan Hafidz kat sana dua tiga hari lepas. Cayalah Hafidz, telah berjaya mempopularkan diri. Nih akan lebih popular dengan video klip Down nih. Keke


5 Responses to “Excited”

  1. Kamilah says:

    Why did you have to make a videoclip when I have my exam! :(

    I was with fiqah when you called her.. haha.. her first reaction was “eh lutfi *muka hairan*.. did he call you?” (she looked at me at that time)… fiqah nampak so serious dengar kau cakap.. lol.. I was like “hmm.. ada lah tu dia suruh fiqah buat”.. haha kan betul! jadi camerawoman! hahahaha..

    bila korang nak buat ni? 31st or 1st? kalau 1st, aku boleh tengok korang after 4pm! :P

  2. Amri says:

    kam, either two. u kno me, no planning ma

  3. mahir says:

    haha..

    xsabar nak ‘meroyan’!

  4. Kamilah says:

    I.. am… nervous…… exam.. in.. 14 hours.. :S.. anyways… see you tmw! (eh wait, later)…

    :S

  5. zeah says:

    hehehe…… wah aku hanya mampu tersenyum sebab kalau aku nak sangat nak join pun tak dapat… so kena tunggu je the outcome…. isshhhhhhhhh

Leave a Reply

See also: