Bunga

Tadi pergi Tesco dengan Sam dan Andy. Sam drive kereta dia. Oh, so far tidak ada komplen fasal diorang. Harap-harap diorang tak ada complaint fasal aku jugak. Dalam kereta, sambil flick through radio, Andy cakap, ‘maybe we should as Lut to sing’. Hehe, first time diorang cakap fasal aku dok melalak dalam rumah.

Oh, aku suka melalak di dapur. Tambah lagi bila basuh pinggan di malam hari. Tapi kalau malam, nyanyi slow-slow lah. Sebab waktu malam, cermin tu pantul balik imej di dalam dapur. So, dapat melihat diri sendiri sambil perasan macam nyanyi muzikal. Keke.

Senang rumah ni. Ruang kabinet banyak. Maka, pinggan tak basuh yang aku, pinggan tak basuh yang Andy dan Sam pun boleh dibiarkan dan tak menganggu kalau nak masak. Ryugo, ex-housemate rumah aku hari tu komplen yang dapur rumah ari tu kotor. Pinggan tak basuh.  Itu pun satu hal. Takde courtesy.

Aku dok bara hari tu sebab tu la. Aku bagitau mak aku fasal tu. Pastu mak aku kata, ‘dulu waktu adik dok dengan Yusran pun, tinggal pinggan bersepah jugak’. Adeh adeh. Ala-ala kena balik.

Oh, tadi di Tesco, berlalu di kawasan bebunga. Sebab sekarang sudah spring, maka ada la diorang jual bunga. So, aku pun pilih la satu dan beli. Saja terasa nak boh kat bilik. Dah balik baru terperasan. Sebelum gi Tesco tadi, aku boh theme baru kat Belum Ku Temu. Balik-balik baru terperasan, eh… sama la bunga dia. Hehe.


11 Responses to “Bunga”

  1. Mahadi says:

    berjinak2 dgn bunga nampak, auww… hehehehehe

  2. Lutfi Amri says:

    Weh, bunga itu sangat jantan okeh! Haha

  3. wife mahadi says:

    hehe..upi suka bunga..r u ok upi??

  4. Lutfi Amri says:

    wife mahadi, suka bunga ~ ok la tu. kalau suka kumbang yang tak ok. kan? Keke

  5. tenim says:

    abg am xde formspring ker??
    sng skit nk tny rndom sklan…:P

  6. Lutfi Amri says:

    Tenim, takde.
    Request kat Facebook, kalo ada orang lain nak jugak, saya buat.
    [Ahem, terperasan popular pulak. Keke]

  7. mahir says:

    buat la..good for promosi! hehe~

  8. tenim says:

    tak best lah tanya kat facebook..
    kt formspring lgi best!!haha

  9. WaReMoN says:

    ang x basuh pinggan? zzzz..xleh dok serumah dgn aku nmpknya =.=”

  10. Lutfi Amri says:

    Fariz, kita kan dah pernah sebilik dulu kat KMPP!

  11. WaReMoN says:

    oh, betui gak..hahaha XD

    tp time tu x perlu basuh pinggan sendiri..lain cerita la :D

Leave a Reply

See also: