Posts on ‘May 1st, 2010’

Rumah Baru

Oliver Place. Itu nama rumah baru aku. Bukan street. Bukan avenue. Bukan jua road. Oliver Place. 2 orang housemates aku bebudak PhD Maths. So, terasa macam masuk balik dalam suku. Tadi, waktu nak registerkan MAC number dalam router internet, perbualannya berbunyi begini. Terjemahan. ‘Eh, yang lain-lain mula dengan nombor. Kenapa yang ko huruf pulak’, kata […]

Tasaday

Tiba-tiba teringat fasal perbincangan dengan Mahadi tentang orang Tasaday di Filipina. Hehe, kitorang punya topik kepelbagaian. Dari cerita-cerita zaman muda remaja, gosip fasal kawan itu dan ini yang dah bertunang, Friends (the tv-show), Dik Cerdas, juga sedikit topik-topik ilmiah seperti ini. Orang Tasaday. Sebab hari tu Kam ada sekali, so tetiba cerita berunsur sejarah keluar. […]