Posts from ‘May, 2010’

Persian

Tadi bangun dah lewat. Dah kunci alarm awal, tapi terjaga ketika mimpi yang penuh dramatik (yang tak perlu diceritakan disini). Hasilnya, aku stop alarm dan sambung tido untuk tahu apa kesudahan mimpi. Gagal. Tak dapat sambung mimpi, dapat mimpi baru yang agak… er.. let’s use the word cheesy (juga tidak perlu diceritakan di sini). Pastu, […]

Excited

Sedikit excited. Mula menterjemah lagu Jay Sean – Down semalam. Lebih kepada adaptasi sebenarnya sebab lagu asal dia lebih hedonistik (yes, that’s the word Syafiqah). Sempat melawak ganas dengan Hafidz beberapa ayat yang kalau ditranslate dengan literal (perbualan orang lelaki, bebudak pompuan takleh dengar). And then buat part rap. Dah diperdengarkan kepada Cik Pengurus yang […]

Rahsia

Aku teringat waktu kat USM, Shila pernah nak bagitau aku satu rahsia. Dia suruh janji jangan bagitau sesapa. Aku cakap, ‘taknak! Taknak tahu kalau takleh bagitau sesapa’. Rasa curiousity aku lebih rendah daripada rasa mahu gossip. Susah sebenarnya simpan rahsia nih. At the very least, Mahadi biasanya aku kongsi cerita-cerita personal. Sejak dia dah kahwin, […]

Facebook

Aku jarang-jarang tulis kat wall Facebook. Sebabnya, senarai friends dari bermacam jenis. Dari kawan-kawan rapat, family, anak menakan, orang-orang Durham, anak-anak orang-orang Durham, orang-orang yang aku kenal di konferens, kawan-kawan sekampung, skandal, etc. Maka tidak boleh meroyan di sana. Segan jugak nak menceritakan perkembangan video-video Youtube di situ. So aku hanya aktif di Facebook yang […]

Kicau

Terdengar kicauan beburung, makan entri ditajukkan ‘kicau’ [Entri ini mempunyai unsur-unsur lucah seperti yang digariskan oleh Pingu Toha] Bestnya 2-3 hari ini. Panas. Sidai baju pun kat bilk kaca kat luar. Sampai ke saat ini aku tak dapat recall apa istilahnya. So, panggil jer la bilik kaca. Kalau masuk kedai-kedai baju, dah takde dah baju-baju […]

Sepoi-sepoi

Baru pukul 12 tengah malam. Tapi terasa ngantuk pulak. Aku tutup mata, dan aku tiba-tiba terasa macam duduk kat luar rumah kat Merbok, time-time malam waktu balik dari Terawih. Boleh dikira panas jugak la sekarang ni. Petang tadi cecah 23 darjah. Dah 2-3 hari macam ni. I don’t mind if it lasts longer. Boleh jimat […]

Bunga

Tadi pergi Tesco dengan Sam dan Andy. Sam drive kereta dia. Oh, so far tidak ada komplen fasal diorang. Harap-harap diorang tak ada complaint fasal aku jugak. Dalam kereta, sambil flick through radio, Andy cakap, ‘maybe we should as Lut to sing’. Hehe, first time diorang cakap fasal aku dok melalak dalam rumah. Oh, aku […]