We talk a different talk

[Entri ini mempunyai unsur-unsur royanan yang mungkin menanggu gugat sesetengah pihak. So?]

I: Bila habis?

Aku plan mahu balik UK dengan post kotak-kotak sahaja. Mana barang-barang yang dah tak diguna, boleh diberikan pada yang mahu.

Oh, itu pelan 1 tahun lagi. InsyaAllah.

Atau pelan 1 tahun setengah lagi. InsyaAllah.

Atau 2 tahun lagi.

Siapa tahu. Itu soalan baru yang aku mula rasa annoyed bila orang tanya. ‘Bila habis study?’. Soalan ‘bila nak kahwin’ sudah tidak annoyed lagi.

Beginilah Amri. Tarik nafas dalam-dalam and do your work. It’s a doa tau bila orang cakap ‘ang budak pandai’. Amin. Alhamdulillah. Tak gitu Fariz?

II: Best/Worst

Aku copy status Cik Pengurus yang berbunyi

‘do you think you deserve me at my best when clearly you cannot handle me at my worst? memetik isi penting dari Marilyn Monroe’

Aku suka.

Aku suka.

And I got among the best people to be friends with.

As simple as this, one of my best friends called me. I would say,

‘I’m sleeping’ or ‘I’m eating’, and he/she’ll says ‘ok, later’.

They handle me at my worst. I hope they got me at my best.

III: Purple salad

I was annoyed. Hendak menyebai tahap cipan.

Balik dari Falafel, orang tu letakkan purple salad (yang ada cuka) dengan ayam goreng. Aku called. Dah cakap ‘NO purple salad’. Sekali dia boh suma purple salad.

Terasa mahu menghempuk sesuatu.

IV: YM

Few people ask for YM. Foremost, mahu ucapkan terima kasih di atas apresiasi anda dalam video-video Youtube saya. But here’s the story.

I don’t do YM anymore. Invisible dan hanya menegur Cik Pengurus untuk memberikan tekanan kerja yang tidak sepatunya. Maaf Cik Pengurus, nada dan intonasi tidak dapat disalur melalui YM. Diharap tidak memberi tekanan terhadap usul yang dibangkitkan :P

Ah yeah. I don’t like to chat thru instant messenger kecuali untuk tujuan berikut:-

1) Bergosipan dengan Kak Khalidah atau Abg Tra kerana sudah lama tidak bergosip
2) Berbincang dengan Pidin apabila mahu balik Malaysia dan memerlukan bantuannya untuk memickup di LCCT untuk detour di KL.
3) Berbincang hal-hal kepengurusan dengan Cik Pengurus sebelum dia sangat busy sekarang (wish her all the best!!)
4) Meminta hutang dari rakan-rakan taulan
5) Meminta pendapat dari Fariz dan Zeah berkenaan hal-hal Youtube.

dan lain-lain yang mungkin terlupa.

Ah, I’m sounding like a jerk right now.

Nak publish ke tak?

Nak publish ke tak?

Publish!


One Response to “We talk a different talk”

  1. WaReMoN says:

    heheh, kalau ang melihat dari perspektif positif, mmg bleh dianggap pujian aa..cuma point aku dalam kes tu adalah, dia cepat sgt mengalah dan memberi kata2 itu..tp xpalah, masa aku post tu aku tgh membara, jd post aku tu mmg berunsur kemarahan..yiehaa~~ XD

Leave a Reply

See also: