define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 April - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘April, 2010’

Gym

Ngantuk awal sebab ke gym (ini gym nyata). Tapi sempat ke gym nombor 2 (ini gym digital) dan kalahkan leader yang guna bug-type. Nasib baik ada Onix dengan Rock Tomb. Ember dari Cyndaquil tak cukup kuat. Hoothoot ada Peck tapi baru level 11. Hampir pukul 4 pagi terjaga dengan segarnya. Mimpi apa semalam? Oh, mimpi […]

Silver

SoulSilver Itu nama game Pokemon. Aku dah start main kat DS. Starter pokemon : Cyndaquil. Sebabnya aku conform aku dah pernah start dengan Totodile. Dan rasanya dah pernah start dengan Chikorita. Itu main waktu versi lama.  SoulSilver/HeartGold ialah remake version dengan ciri-ciri baru termasuk Pokewalker. Pokewalker nih macam digipet. Tapi dia akan tambah experience Pokemon […]

Say what?

Waktu kitorang tengok X-Factor dulu, ada sorang mamat nih yang memanjang menangis. Tiap kali judges bagi komen baik, lepas masuk pusingan, terus nangis. Sangat memalukan. Sampaikan Zeah akan cakap, ‘lelaki…’ yang mana kitorang dah well-established sebagai istilah over tidak bertempat. I hate the action, and I love to think I’m not among that people. But […]

Cerita

Aku scroll pada link di blog aku. Wah, macam satu cerita pulak tajuk-tajuk post kawan-kawan aku. ‘Dublin’s Plan of penguins’ – nice. Ada penguin kah di Dublin? ‘Aku semakin sedih’ ‘…Bacalah… mungkin boleh membantu..’ ‘I’m sorry’ – sebab taknak baca. Atau baca tapi masih lagi bersedih? ‘Teruskan mencuba!’ – suruh baca lagi, atau suruh get […]

10 minit

Pukul 3 petang, aku dah sampai office. Sedikit berpeluh walaupun jalan santai tadi. Tapi seriously ngantuk. Tadi tido pukul 8 pagi. Ni datang office sebab ada meeting. Aku amik air dan duduk minum depan komputer. Lagi 1-2 minit nak kena jumpa supervisor. Tup tup dia ketuk bilik aku. Katanya, ‘can we meet in 10 mins’. […]

Waiting for Glee

Glee hari ni. Semalam Hafidz dah tanya, ‘mana episod baru Glee’. Nope, he didn’t say it like that. He’s gonna speak Brunei. Inda ku faham semua. Dulu waktu aku baru kenal Hafidz, aku sampai cakap, ‘cakap dalam English!’. Hehe. Glee lagi 1 jam 45 minit. Lagi 45 minit (or perhaps now?) dah siar kat US. […]

If I could

Ini entri rawak di kala kelaparan. Biasanya, time lapar, idea meruah-ruah. So.. here we go with ‘If I could’ If I could fly, I just hope I wont get dizzy when I’m up high on the sky. Aku gayat. Bayangkan tengah terbang tetiba rasa gayat dan taknak turun. Camna tuh? If I could go back […]