I haven’t

Sila lihat lagu baru:-

Translation lagu Michael Buble’s Haven’t Met You Yet.

Konsep video dia ialah buat versi hidup (as opposed of cartoon) untuk video klip I’m Yours.

So cerita dia masih lebih kurang sama ~

Aku main laptop, berjalan-jalan dan jumpa rakan-rakan, main UNO dan ending balik kat laptop ~ so telling how my life revolves around computer, yeh. Penampilan istimewa Kam, Hafidz, Amalina dan Syafiqah. Amalina dah siap buat dialog, nanti bila dia balik mengajar Malaysia dan student dia ternampak etc. Hehe.

I like this song because the lyrics spoke to me. The lyrics talk about me. I talk about the lyrics. I mean every words in the lyrics.

‘I tried so very hard not to loose it
I came up with a million excuses
I thought, I thought of every possibility’

Aku interpretasi sebagai

‘Sukar untuk lepaskan pergi
Beribu alasan kan ku cari
Mungkin ini atau itu sebabnya’

Maybe this. Or maybe that was the reason. BUT!

‘They say all’s fair in love and war
But I won’t need to fight it
We’ll get it right and we’ll be united’

Well, my sister knew how I have this kind of ‘I won’t need to fight it’ attitude.

Tapi betul lah kan. Jodoh semua ni kan di tangan Tuhan. Buat apa penat-penat berjanji setia, dedikasi lagu bagai (ahem), tapi in the end terkecewa. Keke.

So, I translate that verse to

‘Adil sudah, aturanNya
usah terus tertanya
tibanya nanti, kitakan bersama’

Although of course, ‘usah terus tertanya’ was actually dedicated to those who keep asking me the question. Wah, siap mengeji dalam lagu. Ini pendekatan baru! Hehe.

Plus, betul lah kan ~ adil sudah aturanNya. You got something good in life, you may get delayed in some other stuff. Got me? I’m not complaining about it. I’m complaining about something else.

One of my friend asked (apology in advanced sebab akan mengeji), ‘bila lagi, aku dah tak sabar dah nak tunggu kad kahwin’. Jawapan versi baik, ‘eh, aku pon boleh bersabar, takkan hang takleh kot’. Jawapan sebenarnya, ‘kalau hang pun takleh tunggu, apalagi aku’.

This thing come and goes. Suddenly my mom said about this stuff as well last couple of days. Ergh.

So, what do I do?

Translate this one song which speaks through it and sing as I mean it.

I just haven’t met you yet ~ Kau belum ku temu!

P.S: Tetiba terdengar gelak-gelak keji daripada Kak Khalidah dan seangkatan. Cis cis!


9 Responses to “I haven’t”

  1. Pingu Toha says:

    huahuahua mengapakah ku tak dilibatkan ke projek ni???? ku suka buble!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  2. Lutfi Amri says:

    Mana aku tahu. Aku bising-bising kat FB jer.

  3. khalidah says:

    tengah gelak guling-guling…sorry can’t catch up with u at the mo..kinda buzy lately…I’ll let u know when it is ok..

    p/s : why on earth was that….wakakakkakakaa :D and u mean it hahhahaaaa

  4. zeah says:

    aku hanya mampu tersenyum saja. Mungkin ada tempias kat aku kot. Hehehe.

  5. Mahadi says:

    em, paling suka part main uno. dunno why…….

  6. Lutfi Amri says:

    Mahadi, memori lama zaman bujang kot?
    Keke.

    Oh, aku masih ada simpan video atas kapal ke Amsterdam. Yang part orang tu kalah 3 kali tuh. Hehe.

  7. Rin says:

    hahaha! isu yg meng’stress’kan kepala otak pun bole jd comel kt blog ni.. =)

  8. zeah says:

    Ye UNO… aku pun suka…. wah lutfi… siap ada kenangan atas kapal pulak tue…. kalau org tu tengok, mesti mengimbau kenangan tak boleh main UNO atas laut… hahahahaha….. siapakah orang itu….

  9. WaReMoN says:

    Aiseh, tenet kt Malaysia agak slow..lmbt betui nak loading movie ang, huhu

Leave a Reply

See also: