Posts from ‘April, 2010’

Round 2

Yesterday was a looong day. Berjaga sepanjang malam, pastu dengan semangatnya pergi melihat basikal di Howlands Farm. Diorang ada buat jualan basikal. Tapi yang diorang jual suma yang basikal yang agak bagus, so harga dia tak seperti yang diharapkan. Terus pergi bilik Hafidz dan sempat tido 2 jam kat bilik dia sebelum jumpa supervisor. Sebenarnya […]

I haven’t

Sila lihat lagu baru:- Translation lagu Michael Buble’s Haven’t Met You Yet. Konsep video dia ialah buat versi hidup (as opposed of cartoon) untuk video klip I’m Yours. So cerita dia masih lebih kurang sama ~ Aku main laptop, berjalan-jalan dan jumpa rakan-rakan, main UNO dan ending balik kat laptop ~ so telling how my […]

Taylor yang comel

Ahem, sorry for the title. Zeah, takleh lagi tulis fasal Haven’t Met You Yet. Dah tulis banyak, pastu tak post. So here’s a replacement entry. Advert Taylor Swift di atas. 1) Aku mahu jadi salah satu orang yang terjun itu 2) Perlukah Taylor Swift mahu mengambil gambar fans dia? Bukannya nak kenal pon. 3) Taylor […]

Round 1

Letih badan semalam sebab pindah barang. Ditambah makan nasik beriyani – sebab kononnya reward diri sendiri kerana sudah buat kerja yang memenatkan. Konsep reward diri sendiri ini tidak boleh dipakai. Sebabnya, akhirnya akan digunakan sebagai alasan. Misalannya, ke Falafel sebab tak mahu buang masa untuk memasak. Kononnya boleh digunakan untuk study. Tapi akhirnya masa yang […]

Kanak-kanak

I Tetiba teringat cerita-cerita lampau. Tetiba teringat balik nama kawan aku – Mior waktu Darjah 1. Aku pernah cerita kat Hafidz dan Kam. Rasanya tak pernah cerita kat Mahadi. Tapi pernah cerita kat kak aku. Waktu Darjah 1. Kitorang belajar BI. So, cikgu suruh la baca something kat perhimpunan. Cikgu suruh aku dan Mior ni […]

Pilihanraya

I was talking about this to Mahadi yesterday. And to my British housemate again this afternoon. Pilihanraya umum UK awal bulan May nih. Aku tak register plak. Oh, yup, kita-kita yang dari negara Commonwealth dan bermastautin di UK bleh mengundi. Hari tu, Chris, budak Chess ada menerangkan aku sedikit sebanyak fasal parti-parti di UK ini. […]

Mari membuang masa

[Ini entri sarkastik] Mula-mula duduk di depan komputer. Kalau mampu, sila melengu dalam 1-2 minit. Ini bagi memastikan otak anda tenang. Kemudian klik inbox email Yahoo dan Facebook dan delete semua spam-spam email dan juga spam-spam tag gambar atau video Facebook. Untag gambar-gambar dari orang-orang yang tak dikenali dan applikasi yang bukan-bukan. Gambar-gambar yang kurang […]