define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Song Discussion - Pagi Hari di Durham

Song Discussion

Post ini didedikasikan buat Zeah.

I’m kind of person who discuss about the content of the songs. Really.

Aku pernah called Mahadi sekali tu dah beritahu fasal lagu Straight Through My Heart. Aku cakap kat dia, aku ingatkan itu lagu kecewa. Rupanya lagu kena panahan petir rupanya.

Waktu drive balik dari Scotland, sedang Kam and the girls hendak mula tidur, aku dan Hafidz rancak berbual fasal lagu Jason Mraz – Geek In The Pink (sebab lagu tu keluar di audio player kereta).

Rangkap

‘The hype is nothing more than hoo-ha so I’m
Developing a language and I’m callin’ it my own
So take a peek into the speaker and you’ll see what I mean
That on the other side the grass is greener’

Penat aku menerangkan pada Hafidz yang dalam konteks lagu ini, developing a language bukanlah membina bahasa percakapan yang baru. Yakni language ini bukanlah merujuk kepada Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina, Bahasa Tamil etc.

Seperti mana tajuk, iaitu ‘geek in the pink’, perkataan language itu merujuk kepada bahasa pengaturcaraan yang digunakan dalam komputer. Contohnya C, C++ etc. Cuba baca cerita bagaimana Java (merujuk pada bahasa pengaturcaraan, bukannya Jawa) dapat namanya di sini.

So, aku beritahu Hafidz yang ayat ‘developing a language and I’m calling it my own’ maksudnya buat satu bahasa pengaturcaraan baru dan namakannya dengan nama dia sendiri. Ini ala-ala ayat power antara geeks la. But seriously, if you tell me you got a nice car, I would whoa a bit, but if you tell me you create a new language, I would, whoa a lot with respects!!!!

Wah, tu prolog jer.

Semalam aku berjalan dalam ipod ku dalam shuffle mode. Tetiba dengar lagu David Cook yang bertajuk Lie.

Rangkapnya

Let’s stay in the dark one more night.
Don’t want to know I’m OK with the silence.
It’s truth that I don’t want to hear.

So lie to me and tell me that it’s gonna be alright
So lie to me and tell me that we’ll make it through the night
I don’t mind if you wait before you tear me apart
So look me in the eye,
And lie, lie, lie.

Aku sentap. Terus aku teringat Zeah sebab kalau aku mereport rangkap ini mesti she goes something like

‘perlukah nak ditipu macam tu?’ or ‘lelaki…’

Okeh, dah lapar:) (oh, and yes,it’s 3.09 am)

Tambahan: Tapi Zeah, ko takkan tak dengar lagu JLS – Beat Again. Lemah sangat okeh..


4 Responses to “Song Discussion”

  1. zeah says:

    Weeiii….. lagu JLS beat again tu is a nice song!!…. cuma memanglah JLS tu kan “lelaki~~~”…. sesuai benarlah lagu tue kat dorang…. dah “breakup nak sambung balik”… ish ish ish… hahaha… :D

  2. Lutfi Amri says:

    Lemah sangat tu merujuk kepada – dah “breakup nak sambung balik” – tu lah

  3. zeah says:

    aku tau, sebab tulah aku point that one. Hehehe. Dah jls memang cam tukan…~lelaki~

  4. Lutfi Amri says:

    Diorang kena tempias mamat menangis tuh.. nak buat macam mana ;)

Leave a Reply

See also: