define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2010 March - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘March, 2010’

Air panas

Boiler rosak. So air panas takde. Aku dah call agency dan diorang akan datang pukul 10 pagi esok. So, bangun pagi tadi takde air panas. Nak basuh pinggan pun takleh sebab sangat sejuk gedi. Nak mandi, apatah lagi. Dah la bangun tadi, terasa masam sangat bau diri sendiri. Kalau diri sendiri pun rasa tak best, […]

Bakal pindah lagi

1 – Ustinov, Howlands Farm 2 – Bowburn 3 – Brackenbury 4 – Dekat bus station No 5 will be this May. I’m moving out again. The reason was stupid. I was planning to be here until September, and the agency seems to be okay about it. But suddenly when I’m picking up the key […]

Lean on me

Ucapan takziah pada Zeah sekeluarga atas pemergian bapanya dan juga ayah saudaranya ke Rahmatullah. Ayah saudara Zeah (which is actually ayah dia punya cousin, so Zeah ni anak sepupu dia la) dalam koma dan meninggal pada hari yang sama ayah Zeah meninggal. I’ve just called Zeah lepas dapat mesej dia dari Facebook. Dia dah cancel […]

Rawak di pagi hari 10

Sudah lama tidak buat rawak di pagi hari. Sebab selalu tido lebih awal. Tidaaaaak. Sudah mula berjaga. Takpe takpe, esok akan berusaha untuk meletihkan diri. Akan gi gym dan makan banyak2. So here it goes:- Hard disk Beli hard disk external 1 TB. Sebabnya, banyak sangat video-video peribadi yang dirakam dan sayang nak dibuang. So, […]

Tag Cik Pengurus yang berkonsepkan Nombor 4

YOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU: 1. Am (kengkawan USM, ex-bebudak KMPP Aras 4 C1 dan kuliah F1) 2.Lutfi (orang-orang Durham dari nusantara, Dzul, Shahrill,Fariz dan kengkawan, ex-bebudak KMPP Aras-2 C1) 3. Upi (kawan-kawan SMKM dan sebelumnya, family) 4. Lut (kawan-kawan UK termasuk Andros, John etc) FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE: 1. My […]

I to X Part 3

I to X kembali lagi! Hehe. I I don’t deserve you…. Sigh. Well, I actually find you annoying but I’m minimizing the drama here! II I like you both for totally different reasons. Or perhaps for a similarity which I never noticed before? I’m cursed. I wanna start eating only meat now. III If I […]

Terjemahan lagu

Salah seorang penonton Youtube aku, highflyer, tanya tentang proses menterjemah lagu. So here it goes. Saya akan bercakap dari sandaran pengalaman, tidak merujuk pada mana-mana jurnal. Maka kalau ada yang sedikit bercanggah dari prinsip penterjemahan, harap dimaafkan. Suku kata Saya dan kakak saya pernah berbincang tentang terjemahan lagu. Disertasi Masternya berkenaan dengan terjemahan lagu. Mungkin […]