define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Bakal pindah lagi - Pagi Hari di Durham

Bakal pindah lagi

1 – Ustinov, Howlands Farm
2 – Bowburn
3 – Brackenbury
4 – Dekat bus station

No 5 will be this May.

I’m moving out again.

The reason was stupid. I was planning to be here until September, and the agency seems to be okay about it. But suddenly when I’m picking up the key the other day, they told me that they can let me stay here until July. As a compensation, they allow me to move out earlier if I want to.

Semalam aku browse-browse iklan, sekali jumpa. Harga boleh tahan. Mahal 5 pound dari sini (tapi situ tak masuk bil gas dan eletrik), tapi bilik en-suite! Dan dalam 15 minit berjalan kaki ke department.

The plan is I’m gonna be there until the end of September, pastu Rosmin dijangka pulang, dan aku, Rosmin dan Hafidz akan dok sekali.

Tadi pergi view. Wow, the house is brilliant! Seriously! Sangat cantik dan di kawasan orang-orang yang posh, itu kata landlord tu jugaklah. Kalau kat area Gilesgate (tempat Rosmin dulu), council taxnya 80pound sebulan. Kalau kat situ 130pound sebulan. Nota: kitorang student tak kena council tax.

So, aku pun setuju.

Pergi jumpa Hafidz. Hati meronta-ronta hendak pindah masuk awal (sebabnya memang available dah dari 1 April nih), tapi Hafidz beri semangat untuk duduk sini lagi sebulan dan mengingatkan aku pada Falafel tersayang. Okeh la. Aku akur. Tak jugak. Tengoklah, nanti buat istikharah.

Tapi kan Kam… (tadi nak call Kam untuk share tapi bateri plak habis), bilik air dia besar!!! Sangat best! Bilik dia pun double bed! Dan banyak laci!!!! Aaah!

Katil double bed! Aku tak pernah tido guling-guling di UK sebab sentiasa bilik single! Akhirnya!!!

Dan bakal housemate (yang sudah pun dok situ) ialah 2 orang bebudak PhD Matematik. Diorang tanya jadual tido aku, takut-takut nanti diorang buat bising di malam hari. Diorang cakap diorang tido pukul 2-3 pagi! Ah bagusnya!!

Kat sini, aku nak buat hingaq sikit pun payah. Ish.

Kena istikharah nih!

Sambungan:

Lepas abis viewing aku pergi makan kat kolej Hafidz. First time masuk dewan makan kolej. Nampak bebudak undergrad makan, tetiba terasa cam scene Harry Potter (walaupun bukannya meja kayu camtu).

Aku dok perati, bebudak sini rajin masuk group walaupun diorang lewat. Kalau zaman-zaman KMPP dulu, bila datang sesama kawan jer akan duk dalam group. Kalau terlewat dan kawan-kawan nak abis makan, akan cari tempat yang tak nampak janggal kalau dok sorang seperti menghadap tv.

Tapi aku rasa aku dulu suka duduk di hampir penjuru luar melihat ke arah jalan dan juga kafe bebudak perempuan yang nun jauh di sana yang mana lauk dia lebih sedap daripada lauk kitorang (keke, alasan. Mahadi! Shhh)


7 Responses to “Bakal pindah lagi”

  1. SeMiN says:

    lohhhhh lagiiiiiiiiiiiiiiiii! hmmmmmmmmmm!!!!!!!!

  2. WaReMoN says:

    hoh, abih tu housemate ang yg skg camna? diorg stay ka?

  3. Lutfi Amri says:

    Fariz,
    Kitorang rent sini individually. So diorang stay lah

  4. Mahadi says:

    … dan jugak, dulu hg suka berjogging petang2 melalui kawasan asrama pmpuan sbb masa tu nk bg body jd fit kekeke…

  5. Lutfi Amri says:

    sentap!!!

  6. zeah says:

    wah wah wah… kantoi kantoi… jogging ke… buat kerja lain…hahahah

  7. Lutfi Amri says:

    jogging!!!!!

    dan buat kerja lain. keke

Leave a Reply

See also: