define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Metrocentre - Pagi Hari di Durham

Metrocentre

Semalam ke MetroCentre di Newcastle. Shopping sedikit barang untuk persediaan backpacking. Aku sedikit berbolak-balik nak beli beg backpackers. Sebab cadangnya sekadar nak bawa beg biasa. Tapi dek kerana diyakinkan oleh Rosmin (dan Mahadi melalui telefon) yang keperluan beg yang lebih besar disebabkan kitorang punya plan jalan dalam 10 hari, so aku beli jugak.

Plus, beli jaket yang kalis air. Kot kot hujan, manalah tahu. Oh, dan spek mata hitam jugak. Pernah ke aku ada spek mata hitam? Rasanya tak pernah. Sebabnya, duk pakai spek selalunya. Konteks lens kadang-kadang. Tapi dek kerana sekarang nih, kat UK pun panas dan terang, biasanya Europe akan lagi panas. So, bolehlah dibuat persediaan.

Picture time!

turtwigTurtwig on my laptop. Aku beli menatang nih minggu lepas. Kononnya nak bagi kat anak menakan. Tapi, nantilah bila balik, bagi yang the rest. Yang nih aku nak. Sebab aku suka Turtwig. Aku ada sedikit adoration towards grass type Pokemon yang jenis merangkak-rangkak nih. Aku sangat suka Bulbasaur. Dulu, anak menakan aku (as appear in video klip Situation) diassigned kan nama Pokemon. Aku panggil one of them ‘Bulba’ sebab dia besar sikit plus lambat berjalan, so selalu merangkak. And then my kak ipar told me that one of his first word is ‘bulba’. Haha. Kesiannya. Tak panggil ‘ummi’ or ‘ayah’ but instead ‘bulba, bulba’. Kawaii neh?

backpackMencuba bagpackers bag. Baju Melbourne itu adalah hadiah menang ‘teka kacang‘ oleh Cik Pengurus.

afterstarsLepas main game Star Board. Itu Arni sedang tekun ‘berkebun’. Sekarang nih Rosmin dan Arni duk main Farmtown dalam Facebook. Aku tak join. Takmau addicted. So now you know what does the previous post mean, yeah? Not all of them perhaps but yeh.


17 Responses to “Metrocentre”

  1. alien mulut besar says:

    Oh, turtwig sangat comel. Akak tak kenal semua watak pkemon, tapi akak suka charmander. sangat comel.
    oh, dan agak over panggil anak sedara bulba..keke

    oh, ramai gila orang addict pada farmtown. sib baik hari tu server mengong, dah stop main. skang tammo tau server ok ke dak untuk main farmtown, takut ketagih.

    Oh, sib baik muat tshirt tu..heh.

  2. zeah says:

    Arni pun ada suruh main farm tu. Tapi aku tak nak sebab takut addicted. Hehe. Wah shopping! I really miss shopping ngan kau lutfi! Rindu plak nak main stargame! I miss hang out dgn korang! Bila drg crita arni ngan lutfi, aku rasa akan ada perlawanan yg sengit, lebih2 lagi dgn adanya rosmin! Hahaha. Kak alien, zeah nak baju jugak(dgn tak malunya aku meminta) hahaha.

  3. alien mulut besar says:

    zeah, nanti bila akak turun melbourne akak belikan. Saiz s kan? kat melbourne murah. hehe

  4. SeMiN says:

    manyak shopping….kpd yg tak sempat shopping tu angkat tangan! saper nak pergi lagiii???? :-))

  5. zeah says:

    wah kak alien, size s? Mesti lutfi gelak sangat bila membacanya. Hehe. Tu muat tangan zeah je tu! Hehe. Tak terbayangkan pulak aku kecik. Rasanya size aku ni xxxl. Hehehe. Alah kak alien, tak perlu susah2. Tapi kalau nak belikan jugak, warna hijau ye. Hahaha. Confirm tak malu aku ni. Hehe.
    Rosmin, aku angkat tangan ni! Aku nak join shopping! Aku nak beli tierack! Hahaha.

  6. alien mulut besar says:

    opssss, akak terkonpius zeah ngan kam..hamponnn. no worries zeah, nnti kalau akak pi, akak cari..kalau akak buat kuiz teka kacang lagi sila masuk ye..muahahaha…

  7. Lutfi Amri says:

    Takdelah Zeah, aku sengih jer (sebab dalam bas waktu baca tadi)

  8. Kamilah says:

    weh.. korang main board bintang without me! ceh!

    hahahhaa..

    Zeaahhh.. aku dBrunei udahh~ hehe..

  9. Lutfi Amri says:

    Ketagih lah Kam.
    You should know this time, Rosmin yang susun dan jaga kad prize dan game:D

  10. Kamilah says:

    ketagih? haha.. siapa menang this time? tak ada mention dalam blog.. does that mean you lost? haha :P

    wahh Rosmin jadi my successor! dia announce prize dulu ke sebelum game?? haha.. mesti buat bagus2 tau! haha.. my style~

    oooohhh that melbourne baju is nice! hehehe..

  11. Lutfi Amri says:

    Let’s just say Arni mempertahankan kejuaraannya:D

  12. alien mulut besar says:

    kam, terima kasihkerana puji baju tu *gaya macam baju tu akak yang design dan jahit* hahaha

  13. Kamilah says:

    hahaha.. wah kejam tuuu.. kalau arni dengar.. ish ish..

    hee kak Alien Mulut Besar.. bolehlah perasan diri sendiri yang design sekali sekala~ hee.. no harm~ heehee.. but to say your taste is good!

  14. alien mulut besar says:

    Kam, tenkiu..=)

  15. zeah says:

    aku dah agak dah…. nasib dalam bus… kalau kat rumah dia… confirm gelak hingga tergolek-golek….

    Kak Alien… tu lah… kam kecik… zeah montel… arni ayu…. hahahahahahahahah

  16. Nursyeff@rni says:

    Kam, x pyh dgr, membacanya pun sudah aku sakit dan bernanah mata.. ye lah ye lah.. aku JUARA starboard game (anouncement buat smua press.. haha) It’s hard to win when you are surrounded by champions =( hahhaa (overrr).. Zeah, aku ayu? Bukan tomboy kah (refer to quiz facebook hari tuh hehehehe) aikkssss sejak bila mengaku montel? bukan cute kah? kekeke.. ok, jgn dipanjang-panjangkan tentang baju tuh.. nanti kak alien, bukan seorang je yg nak.. betambah lagi 2 3 org nak jugak =P (jgn menyesal.. hehehe)

  17. Kamilah says:

    hahahhahaha….

    ohh si arni pretty kaliah~~ :P
    si zeah apa tu dulu ah zeah? cutie? cutsie?

    yang pastinya aku tweety~ hehee..

Leave a Reply

See also: