Posts from ‘August, 2009’

All for one

Merdeka Salam merdeka. Hari ni kat UK pun cuti sebab bank holiday (kat sini istilahnya bank holiday, kat Malaysia kita panggil cuti khas). So, ala-ala cuti 31 Ogos jugak la. Tapi cuti tak cuti sama jer schedule kehidupan. Raya tahun lepas, lepas sambutan raya, aku terkocoh-kocoh ke school untuk hantar report (itu sebab hantar last […]

Iftar

Orang sini panggil berbuka tuh ‘iftar’. Guna istilah Arab. Sebab rata-ratanya orang Arab kat sini. Hari ni kitorang ada berbuka puasa dengan Malaysian. Ramai jugak. Penuh satu dewan. Nak amik gambar, tetiba tersedar terlupa boh memory stick dalam kamera. Takdelah chance tangkap gambar. Anak Abang Amir, Amni memula taknak kat aku. Sebab dah lama tak […]

Pulang

[Entri kali ini mempunyai unsur-unsur dramatik yang tidak perlu sebenarnya..] Pintu bilik Andy aku buka. Kosong. Aku masuk dapur dan melihat makanan-makanan rapu yang ditinggal di atas meja. Ada sedikit spageti entah jenis apa. Mungkin Rosmin berminat untuk memasak. Barang-barang aku mula dipindah ke rak atas, dahulu rak Izzat. Periuk-periuk dalam raknya masih belum aku […]

Words..

Lima

Dah 5 hari puasa yek? Aku terbaca status siapa ntah dalam facebook. Tak ingat pulak. Hari ini berbuka dengan baki makanan semalam. Semalam, Rosmin dan Kak Zila datang berbuka puasa sini. Rosmin masak concigli (aku tak reti eja) dan spageti goreng. Aku ajak Andy join sekali tapi rupanya hari ni aku baru tau yang dia […]

Ogos

Hantar Tadi pergi hantar Arni kat train station. Dia dah nak balik Brunei esok lusa. Wah, ini mark kawan-kawan pakat-pakat balik nih. Andy balik akhir bulan nih. Nanti lepas raya, Rosmin pun balik kutip data. Pastu Kak Zila pulak bila dah abis writing. Habis dah geng main bintang. Oh, tapi Kam datang balik bila semester […]

Sleepy

1.55 pagi. Mengantuk. Sejak balik Europe, aku hilang kekuatan untuk paksa berjaga. Mungkin disebabkan waktu backpacking, asal ada peluang untuk tidur atas kereta api, aku akan tidur. Jadi sekarang lebih mudah untuk tidur. That is actually good. Bukan apa, nak paksa berjaga sebab 3.25 Subuh dah masuk. Kalau stay up, boleh makan nak sebelum masuk […]