Walking down

Power Rangers

Today I was kinda walking down the memory lane.

Berkain pelekat (walaupun di UK, still kain pelekat, so what? Plus, sangat panas sejak kebelakangan ni, so agak sesuai berkain pelekat), menunggu masuk Asar, aku mengklik-klik Youtube. Tengok balik video klip Mighty Morphin’ Power Rangers.

Teringat zaman aku mula anti cerita Hindustan dek kerana berebut nak tengok Power Rangers dengan anak sepupu aku waktu Darjah 6 dulu. Tapi tak dapat tengok Power Rangers sebab diorang nak tengok Hindustan. Uh, kecewanya.

Dan juga isu perkataan ‘morphin’ yang ada dalam tajuk Mighty Morphin’ Power Rangers yang menyebabkan lama jugak diorang stop penyiaran. Sigh. Sekarang ni, aku rasa okey ja kot, maybe ada kewajaran untuk memban sementara dek kerana istilah yang tidak jelas tuh. Tapi dulu aku sedikit memberontak, sebab aku tahu yang diorang maksudkan ‘morphing’. Tapi biasalah ejaan US kan. Nak fancy fancy sikit, jadi la morphin. Ya kno, it’s frikkin funny when somethin small is exaggerated liek that.

Anyway..

Blue

Aku baru terbaca yang Blue nak buat reunion. Wah. Sempat lah nak tengok live performance in future sementara kat sini (jeling peminat Yamapi.. ader ke dia nak datang Armidale).

Anyway, this one reminds me back when I was C1-2-15, KMPP. They’re part of KMPP soundtrack. Although my rommate Ali, dun really like it.

I love my life back in KMPP. Walaupun matriks dulu takde kebebasan macam sekarang, tapi time di KMPP sangat sweet. After about 5pm, where classes are over right after having some food in Kafe Blok C yang tak best, then I will stroll around up to kawasan padang sebelah lebuh raya. In hoping for a miracle of having a sight of … oops, too much information.

But yeah, either that; or just staying in my room being a nerd, doing tutorial, while gazing upon my Aras 4 friends playing takraw next to the bus parking. That was the time when Hitz.fm is still a nice channel to be heard (now, Fly.fm is better). It was either The Calling – Wherever You Will Go, or Avril’s Complicated, or Shakira’s Whenever Wherever, or Creeds’ One Last Breath. And I played blue cassette (CD mahal keh waktu tuh) to accompany me finishing the questions.

Uh..

And Blue – Flexin’

I was flexin’, anticipating. I was wondering what I could say
I was driving around, around in circles, It’s a miracle I stayed away

Yeah, still wonder why I like this song a lot?


5 Responses to “Walking down”

  1. alien mulut besar says:

    Power rangers – ahaha, suka okeh power rangers yang memula dulu..makin lama dah tak best, merepek2.and yes, menyampah betul depa blurkan perkataan morphin..mcm nak tergelak pon ada..kita suka over-over kan?

    Blue – wah bestnye Blue nak buat reunion. Am, I akan pastikan yamapi datang Malaysia! muahahaha.

  2. ayam yg suka menyamar menjadi alien says:

    Weh, makanan kat kafe blok c kmpp bukan x sedap tapi tersangat2 lah hampeh durjana. Tak sedaaap siot. Nasib baik la ade gerai menjual nasik ayam dan char keow teow kat tepi kafe tu. Kalau tak mesti aku dah mati kebulur. Hampess. Tapi makanan kat kafe blok pentadbiran best. Tapi dapat makan time tengah hari je sbb petang/malam dia x bukak… Hmmm… rindu plak ngan kmpp.

    p/s: aku pun suka masa time matriks tu. best sebab member2 la… :)

  3. ayu shariff says:

    kmpp batch ble ek ???

  4. Lutfi Amri says:

    Ayu, batch 2002/03

  5. Lutfi, you cant be wrong with that fly/hitz.fm thingy. Hitz is just a crap.
    Fly FM pagi show is so gooodddd

Leave a Reply

See also: