define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Hot and Cold 2 - Pagi Hari di Durham

Hot and Cold 2

{Sebab dah ada tajuk Hot and Cold sebelum ini, maka ada nombor 2 di situ}

Patah tumbuh, hilang berganti, rosak beli lagi ~ seems like I need to get a new camera. Tetiba kehidupan terasa janggal sekali. Semalam, tetiba terasa bersemangat nak buat projek akademik yang aku pernah cakap dulu, alih-alih tersedar takde kamera. Sigh. Sebenarnya, kamera aku yang lebih lama tuh ada lagi. Yang tuh rosak sebab usia (kamera Mahadi yang model yang sama pun buat hal macam tu jugak). Kamera tu takleh tangkap gambar, tapi boleh amik video. Tapi SD-card kat Rosmin la pulak

Pagi tadi parcel sampai. Separa manyau aku buka envelope. Ah, bateri spare yang aku beli minggu lepas. Takde rezeki…

Uh, break up dengan camera lebih terseksa rupanya (sentap dengan diri sendiri).

Actually by now, I should be getting a new one, browsing via Ebay or Amazon. Tapi ada mini drama peribadi pulak berlaku kat London itu hari (when I say drama peribadi, and I meant to write here, please do expect it would not relate to personal thingy, much more like a story of me being cranky instead).

Dari Victoria Station, kitorang amik tube ke Paddington. Waktu nak beli tiket, alih-alih kad debit aku takleh guna. So, Rosmin tolong bayarkan. Aku ingat diorang terlock, so aku contact la bank. Alih-alih dia bagitau balance aku zero.
Sentap (ini sentap for real, bukan sentap kena keji).

Apakah?

Terus aku kekagetan sepanjang di London. Sebab duit tu sepatutnya cover aku sampai elaun masuk. Nih tup tup takde plak.

Dipendekkan cerita, aku call diorang semalam dan hari ni. Hari ni barulah mamat customer service tuh bagitau yang pembelian aku hari tu double charge. So, dia tulis 0 balance. Tapi by tonight should be restored again. Wah? Boleh camtu. Nasib baik la kat London itu hari dengan Rosmin dan Arni. Dah la confident nih tak amik cash nak ke London, sebab biasanya takde problem. Kalau tak.. Ish.

terduduk


4 Responses to “Hot and Cold 2”

  1. SeMiN says:

    Lutfi,… walaupun ko senyum.. bunga2 yg ceria kat belakang tu pun tahu… ko mmg tgh bersedih… sabar…sabar…sabar….

  2. Nursyeff@rni says:

    “senyuman” bunga2 background tu lebih ikhlas rasanya.. Ni “senyum dalam kedukaan”

  3. Kamilah says:

    macam terpaksa senyum je.. huhu..

    kesian.. belilah camera baru! tapi mesti yang ada 10-shot tu ya! haha..

  4. Lutfi Amri says:

    Kam, I was gonna say due to the conflict of my bank, I dun hav money in my acc at the mo, but I just checked and seems like they have reimburse me money. Darn for making me scared.

    But thanks God.

Leave a Reply

See also: