Heartbroken

Prolog: Kakiku dihayun perlahan. Setapak demi setapak di jalan menuju ke Buckingham Palace. Terasa seperti gantung tidak bertali. Kehilangan itu pedih. Senyumanku sekadar berpura-pura.

Baru balik dari London. We had a one-day trip. Bertolak kul 1 pagi dari Newcastle, sampai pukul 7 pagi lebih kat London dan balik semula ke Newcastle jam 11 malam lebih.

Aku, Rosmin dan Arni gi naik bas kul 1 tuh. Kam dan kakak dia terkebetulan gi London sebab nak jemput parents diorang (which is why Arni was ‘forced’ to go and join us).

london1
Baru sampai di Victoria Station. Kam dan kakaknya naik train pukul 11 pagi. So, diorang join kitorang tengah hari dah.

london2Kempunan nak makan makanan Malaysia, kitorang mulakan hari dengan nasi lemak dekat Restoran Bonda. Dekat dengan Paddington station.

london3Pose ‘keawanan’. Ala-ala memerasankan diri jadi Superman buat beberapa saat. Kryptonite moment coming soon!

london4Right after the moment – Muka separa menerima keadaan. Kamera aku jatuh tika nak buat 10 sec automatic shoot. Letakkan atas pole yang kat tepi aku tuh, tapi pole tu berayun ditiup angin dan … tamatlah riwayat kamera itu. Uhuk.. sob sob.

london5Bunga-bungaan di St James Park. Boleh perasan ke muka yang masih lagi kesedihan tu?

london6Kam join dalam pukul 3 lebih

london7Kembali bersemangat. Ala-ala hendak terbang (dan meninggalkan kisah duka di London)!


14 Responses to “Heartbroken”

  1. alien mulut besar says:

    Oh my, prolog yang mendebarkan dan menyentuh jiwa!! Takziah atas pemergian kamera tersayang. You will get, er..buy a new one =D. Better.
    GPose keawanan dan pose mahu berterbangan adalah best! boleh buat cover album. Ramai makcik makcik, oppps..fangirls akan meroyan. confirmed!

  2. Lutfi Amri says:

    Uh Kak Dijah,
    kamera tu yg beli dari Abg Tra. Baru tahun lepas (masih dalam mode mengenang saat-saat manis bersama kamera itu ~ termasuk buat video klip Situation dan Wahai Dalilah pakai kamera tu lah)

  3. SeMiN says:

    huhuhu…kesiannnn… senyum paksa, ada plan nak buat majlis tahlil utk kemera kesayangan tu tak?

  4. Lutfi Amri says:

    Ada… menu laksa Penang kan kan?

  5. zeah says:

    wah prolog kau…. hebat….. hmmmm… so ko tak cranky ke?…hehehe… aku suka last picture…. tu ke baju yg kau beli dengan voucher buku tue?….

  6. Lutfi Amri says:

    bukan beli zeah.. amik free. Yeah:D

  7. Achik says:

    naper Achik tingat Faizal Tahir yg menang HOT GUY in SHOUT Awards last week bile tgk Am pakai baju Superman nie..haha
    Leh jadi model, nie..kesedihan tidak terpapar di wajah Am..hehe

  8. Lutfi Amri says:

    Agak dah, mesti ader yg teringat kat Faizal Tahir nampak baju Superman. Tu sebab saya cakap kat Arni, kalau nak buat video klip baru, takleh pakai baju nih. Nanti kang pakat2 ingat fanatik Faizal Tahir plak

  9. MAHADI says:

    well, thing’s come and gone…never thought it would happen last weekend. and you know what, I blame London.hehehe….

  10. Nursyeff@rni says:

    amboiii Lutfi, title blog XD hahaha.. aku ngan min je lebih tahu n dpt rasa perasaan kesedihan, kekecewaan, patah hati, etc lutfi di ketika itu.. Aku siap komen: “I’ve never seen Lutfi that sad before”.. sedih amat2 cuma x termenangis.. =P

    macam2 je perkara terjadi kat London tempoh hari kan.. sabar je la nak.. tu petanda kena beli camera baru tuh, setiap yg terjadi itu kan ada hikmahnya.. Aduhaii.. Takziah trajedi “peristiwa kehilangan ‘dia’ berdekatan St James park, London – 18 July 2009″..

    Laksa penang!!! Jangan xdak!! Nanti kempunan.. bahaya tuuuu~

  11. Kamilah says:

    ohh ohh you edited the last photo!! haha!

  12. Lutfi Amri says:

    well, rosmi said about the guy walking behind me. gone aite?:D

  13. ayu shariff says:

    pic sume sgt sweet :)

  14. eija says:

    las pic look cool…ade gaye..huhu

Leave a Reply

See also: