define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2009 June - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘June, 2009’

Makan adalah terapi stress

Tajuk plagiat Cik Presiden. Hari ini sangat stressed. Telefon Mahadi untuk berkongsi a.k.a memaksa dia mendengar ketidakpuasan hati. Dia busy. Ah, perlu menjerit. Call Kam untuk tujuan tersebut. ‘Nak menjerit ni!’ I started. She didn’t get it. ‘I’m so stressed out,’ I said. Now she get it. ‘I feel like crying’, ala-ala drama ayat aku. […]

The Call

[Tidak ada iringan lagu BSB - The Call sebab tak berkaitan] Aku telefon mak aku. Memulakan ayat dengan ‘mak, tak pass periksa tadi’. Mak aku sedikit terkejut. Aku sambung, ‘tengoklah macam mana, nak ulang sekali lagi ka atau amik lesen Hong Kong’. [Nota: Malaysian boleh buat Lesen Hong Kong, pastu Lesen Hong Kong bleh convert […]

Game

Game I gave my DS to my nephews. I love playing with it when I was in Brunel. Sebab bila naik tube/train, amik masa lama. So nak kill time, boleh lah main DS. But since I’m in Durham, I rarely play with it. That’s why I gave it to my nephews. Mungkin jugak sebab budaya […]

Uh…

Masanya untuk buka playlist winamp yang digenerate semalam. Baru balik dari theory test centre. Uh, tak pass. Score 41/50. Passing mark ialah 43. Takde rezeki. Semangat sedikit dampen tadi. Well.. biar jer. Let’s seek for a new beginning. Bersemangat!!

Rawak di pagi hari 5

Berbual I Berbual dengan Mahadi dalam perjalanan ke stesen keretapi. Ternampak minah saleh berambut merah melintas. ‘Mahadi’, kata aku. ‘Kalaulah your future wife tiba-tiba mintak nak kaler rambut merah, hang bagi tak?’ ‘Ha.. kahwin lagi dengan orang pelik-pelik’, kata Mahadi selamba sedang dia merujuk pada aku sebenarnya. Cis cis, sentap. II Bersembang tentang seseorang dengan […]

Checklist

Here is my checklist for what I have to do at the mo Red: high priority Blue : after the others Academic – implement new algorithm for k-neighbourhood – test on the different models – presentation slide for conference in Cardiff – writing Section 2 and 3 for the bootstrap paper Personal Project – Edit […]

1 in a million

1 juta 3D points, kurang dari satu minit (bagi 100 koordinat terhampir). Impressive. Bersembang dengan Mahadi hari itu tentang hal ini. Algoritma aku sekarang ni memakan masa dalam 20 minit untuk run. Lambatnya kerana proses mencari titik-titik terhampir tuh memakan masa. Ceritanya begini. Bagi setiap titik-titik, aku kena cari beberapa titik terhampir untuk tujuan analisis. […]