define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2009 June - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘June, 2009’

Hapdet

Cik Pengurus sudah suruh update. So, atas arahan itu, kenalah update. Keke. Back to Durham. Heading to Dundee tomorrow. For Mahadi’s graduation day on Thursday. Aiyo, berjalan jer. Tapi takpelah, baru je going thru a stressful week last week. I mean, conference were all great. I love it. It’s way better than I expected. Memula […]

Lucky

Bukan. Bukan lagu Jason Mraz itu. Entah. Aku tak berapa suka pun lagu tu. Sebab suara Colbie Callat tu tak bersemangat kot. Meskipun ada jugak aku dengar orang mintak terjemahkan sekali lagu tuh. Tapi awal-awal lagu aku dah confused nak terjemah ‘lucky I’m in love with my best friend’. Sebab asal teringat maksud ayat tu, […]

Cardiff Second Round

Dah sampai Cardiff. Sangat penat. Semalam takleh tido. Hari ni siapkan slide presentation dan selepas presentation esok, nak kena siapkan kerja lagi. Good thing though. I mean, I love the opportunity of presenting in a conference and working hard for other paper. Just been a bit awkward because I have to be busy in other […]

Slow and steady

Lagi 7 minit pukul 3 petang. Masih di Durham. Hehe. Memula bersemangat nak pergi dalam 1 lebih, dekat-dekat pukul 2 supaya sampai Cardiff dalam pukul 7 camtu. Nak sampai sebelum matahari terbenam cadangnya. Tapi balik jumpa supervisor sudah lewat. Dan lapar. Tetiba terasa tidak mahu rush. Sebab tak download lagi cerita untuk ditengok kat Cardiff […]

Disturbia

Hari ni sedikit keletihan. Er.. taklah. Letih banyak sebenarnya. Lebih kepada letih otak juga badan. Tidur dah pukul 6 semalam. Bangun dalam pukul 1 lebih tapi terasa tidak cukup tidur. Pergi jumpa supervisor dengan keadaan serabut kepala otak. Aku sangat respek supervisor aku. Kalau jumpa dia, selalu ada effect ‘tenang’ selepas itu. Agaknya, itulah sebabnya […]

Bual

Dengan Cik Pengurus (sudah tukar nama sekarang) ~ yang mana satu yek – rendah, pilih yang rendah ~ itulah, cik Penasihat K pun cakap yang rendah lebih baik – pengsan ~ over keh Dengan Encik Penasihat Bahagian Emosi dan Gossip ~ itulah, waktu dulu nak sangat. Lepas dah dapat, dah mula tak selesa – haa.. […]

Menang teka kacang!

Climb Mula-mula soundtrack of the hour. Miley Cyrus – The Climb (dah dengar hari tu, tapi dengar kat blog Cik Ina, terasa suits the moment plak). “Every step I’m taking Every move I make feels Lost with no direction My faith is shaking But I gotta keep trying Gotta keep my head held high” Tak […]