Dingin Dundee

Di Dundee sekarang nih.
Sampai tengah hari tadi.

Nyenyak aku tidur dalam train dari Newcastle ke Edinburgh. Lepas tukar train di Edinburgh, tak tidur dah. Nampak kawasan laut yang cantik. Tapi tak bawak kamera. Sigh.

Sampai di rumah En Penasihat Bahagian Emosi dan Gossip, makan bekalan yang aku bawa dengan dia; kemudian tidur petang. Entah kenapa, aku selalu tidur nyenyak bila berada di Dundee. Siap ada mimpi-mimpi yang aku tak ingat, tapi bukan nightmare.

Tiba-tiba ada dart board di ruang tamu Mahadi. Sempat membaling dart. Dan sekali baling, terus kena bull’s eye. Mahadi kata ‘beginner’s luck’. Tiba-tiba aku merindui Zeah. Terasa ingin dia ada di saat aku kena bull’s eye. Pasti Zeah berkata yang sama, tetapi dengan penuh jengkel. Keke. Zeah, aku yakin ko akan terus membaling dart itu sampai kena bull’s eye kerana tidak berpuas hati. Hehe.

spagetiItu spageti cili kering Rosmin (sebenarnya ada gambar kitorang, tapi dek kerana tidak diapprove, takleh boh dalam blog. Ish, ish). Sebahagiannya dibawa dari Durham ke Dundee dan dijadikan lunch tadi. Semalam…aku, Rosmin dan Kak Zila pergi Tesco dalam pukul 12 tengah malam. Pastu lapar, so aku suruh minta tolong Rosmin masakkan spageti nih. Plus nak belajar macammana nak masak sebab aku suka rasanya. Siap ada English herbs lagi. Padanlah makanan aku tak pernah rasa macam itu.

Anyway, kitorang abis masak dan makan dah dalam 3.30 pagi. Itulah Cik Penasihat Bahagian Libur, Bintang dan Teh Tarik beserta housemate, dah termiss Rosmin masak. Keke.


8 Responses to “Dingin Dundee”

  1. nafa says:

    Salam.. terliur lak tgk pasta ni.. x de recipe ke?

  2. alient mulut besar says:

    benci taw entry berunsur makanan..siap ada gambar pulak tuh! isk!

  3. zeah says:

    hahaha. Memang aku akan ckap beginners luck then roll my eyes. Hehe. I hate it when u know what i would do!! Hehe. Aku akan terus mengenakan bullseye! Kalau tak dapat kena, aku akan bising2! I guess u know how bising i am. Hahaha. And i sure miss all the games with u too!

  4. zeah says:

    btw, lain kali kalau nak mengeji aku, cover2lah sikit. Nampak sangat aku tak dpt menerima kekalahan! Hahaha. Kalau nak mengeji jugak, kejilah dgn cara yg baik. Hahaha.

  5. Kamilah says:

    hahaha aku setuju with the description about Zeah! haha.. so so true.. and yeah even the person itself setuju! haha.

    and about the last statement.. elelele.. mcm kau tulis kat my blog.. kalau dapat pilih antara tidur dengan “outing”.. I would choose to sleep! hahah.. :P
    whoa! 3.30am! aku dah dalam mimpi tuuu.. hahaha..
    and plus, Rosmin WILL cook for us lagi.. kah kah kah.. :P :P

  6. Kamilah says:

    whoops, correction… the person *herself.. hehe..

  7. Lutfi Amri says:

    nafa, resipi ader. tapi malas lak nak taip.

    keke, dah agak dah. mesti kak dijah terjeles.

    zeah, haha:D

    Kam, siap revised comment lagi..

  8. JHaZKiTaRo says:

    terliur gile tgk.. anyway, salam dari penuntut di bumi dublin.. blog hopping.. :)

Leave a Reply

See also: