Di Cardiff

Menulis dari rumah Freddie, salah seorang pelajar Brunei di Cardiff, juga bakal peserta Amazing Race Cardiff. Sampai Cardiff pukul 6 tadi. Aku, Mahadi dan Kam naik train dari Durham.

Kali ni perjalanan dah siap dengan makanan yang secukupnya. Makan pizza baki yang semalam punya sebaik sahaja naik. Sempat discuss sikit fasal flow Amazing Race Cardiff dan tidur sekejap dalam train. Bangun dan kelaparan. Arni dah masakkan bekal untuk kitorang. Aku tanya Kam, ‘ada apa untuk dimakan?’

‘Nasi goreng atau mi (bihun sebenarnya, orang Brunei panggil mi kot?), nugget dan buah’. Wah ada 2 menu lagi. Terasa macam atas kapal terbang pulak, siap bleh pilih.

Kitorang dah dapat 5 teams untuk race kali ni. Main Sabtu ni. Esok nak pergi tinjau lokasi (ala-ala crew tv betul jer).

Katanya ada all you can eat punya restoran kat sini. Aku bersemangat nak pergi. Aku suka all you can eat nih. Boleh makan tanpa risau nak bayar berapa (sebab harga dah fix kan?).

Hopefully our upcoming days would be smooth + I manage to do my work here.


14 Responses to “Di Cardiff”

  1. Kamilah says:

    Sempat buat blog rupanya semalam! haha..

    ohh and yeahh aku panggil bihun tu mee hoon.. thus why aku kata “mee” yesterday! hahaha..

  2. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    hai awk…sya dapat blog awk dari you tube
    sya rasa awk cool giler
    untung giler ar ur gurl
    best nyer……
    ada yahoo id x? nak add awk leh?
    awk add sya ker?
    boleh?
    u realy make me fall in love with u n ur voice n ur song

  3. Lutfi Amri says:

    Kam, yeah. Sempat jer. Sementara tunggu Subuh.

    MiZz sYa_eQa. Thanks for liking it. Sorry sebab tak dapat nak share YM.

  4. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    its ok…. sya faham…
    sori disturb awk

  5. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    its ok…. sya faham…
    sori disturb awk
    but if u ada facebook, myspace, friendster o tagged
    can u add me
    sya_libra87@yahoo.com
    juz 4 frenz

  6. zeah says:

    Hai lutfi sayang (saja nak buat gempak)…. hahahaha… heeeyyyyy korang buat amazing race kat cardif!!! Tak ajak aku sekali pun… sedihnya ishk ishk…. anyway… wah ada peminat giler nampak… aku pun jadi excited bila tau kau ada peminat…. aku pun nak jugak lah peminat… tapi tak mampu pulak aku…..

    Ohhh banyaknya makanan korang bawak dari durham…. somehow memang arni suka buat bekal kalau nak pegi jauh… hehe.. so so so who won?… Did ur team kalah KAM?>… hehehehe… up date me please…..

  7. Kamilah says:

    Hai Zeah.. we just got back from Cardiff.. arrived Durham pukul 6pm-ish..
    hahha.. and yes we did the Amazing Race d Cardiff! Tiring but I’m happy to see my friend’s happy faces after that.. Well you wanna know the winner? Lutfi won’t disclose it here.. hee.. so you have to wait for the videos.. hahah..

    ermmm but kalau mau tau jua the winner.. you know where to find me.. hehe.. ;)

    Ohh and Zeah.. aku nda ikut the race.. I was a crew this time.. along with Mahadi.. ahhaha..

  8. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    zeah, sya bukan peminat giler….
    mintak maaf kalo rasa sya ni peminat giler
    sya minat kat amri sbb lagu2 die
    bukan sbb rupa o sape die
    sya x kenal die pon
    juz rasa truja dng lagu2 tu
    sya mmg suke lagu2 jiwang
    so bile die malay kan lagu2 tu
    lagi layan ar
    sya teruja ngan die sbb music
    sbb rasa die cam cute sngt
    hehheh
    -sMiLe- =)

  9. Lutfi Amri says:

    Ha Zeah, baik ko mintak maaf.

    MiZz sYa_eQa, saya rasa Zeah maksudkan ‘giler minat’ as in ‘like it like crazy’, bukannya ‘peminat giler’ as in ‘crazy fan’.

    Zeah, kamu buat orang salah faham jua. Kecik hati atu. Bisai bisai bila taip ah Zeah.

  10. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    its ok lah amri….
    sya faham
    emmm nak tanyer ni… nak download ur lagu tu mp3 nak download kat ner?
    sya baru dapat download love story kat ares
    tapi yg lain2 x dapat
    nak first love, im yours, dalilah
    lagi pe lagi ek???
    nak carik kat ner????

  11. Lutfi Amri says:

    Saya tak letak pun lagi MP3 version dalam internet. Maybe in future lah kot kalau sebab ada orang lain mintak jugak.

  12. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    alah wat cepat2 ek….
    nak kumpul n burn kat cd lagu2 awk…
    leh denga masa drive
    jng riso…tok kegunaan sdiri jerk
    k
    pe lagi lagu yg awk wat ek???
    leh bg list x?
    nak denga…nak cari kat youtube
    kat blog awk ni xde mp3 lagu2 awk ke?
    kalo ada nak carik kat ner

  13. Lutfi Amri says:

    MiZz sYa_eQa, semua lagu yang diupload ada dalam channel Youtube saya.

  14. MiZz sYa_eQa (sYaKaMpUnGgUrL) says:

    kat youtube…. ada bp jerk…?
    tapi kene search cam tu jerk kan
    campur2 ngan org lain
    xde specifik link ek?

Leave a Reply

See also: