define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Bual - Pagi Hari di Durham

Bual

Dengan Cik Pengurus (sudah tukar nama sekarang)

~ yang mana satu yek
- rendah, pilih yang rendah
~ itulah, cik Penasihat K pun cakap yang rendah lebih baik
- pengsan
~ over keh

Dengan Encik Penasihat Bahagian Emosi dan Gossip

~ itulah, waktu dulu nak sangat. Lepas dah dapat, dah mula tak selesa
- haa.. tu lah. Biasalah, macam orang selalu cakap ‘dah semakin sombong sekarang nih’
~ keke
- tapi masih tidak kisah akan benda itu
bukankah sedikit lama
~ baru 3 bulan
- oh yakah?
~ biar sahaja masa berlalu. Lihat sahaja apa yang datang
- Benar. Walau musim berubah, walau gugur daun dari dahannya…
~ Atau beburung terbang ke selatan…
Err.. Kenapa kita perlu berbicara sebegini rupa
- Trademark aku kan ke macam tu…

Dengan Cik Penasihat Bahagian Libur, Bintang dah Teh Tarik

~ tertekan sekarang ini
- sabar-sabar.Gi tengok konsert Take That waktu kat Cardiff nanti, dengar lagu Patience.

Dengan Cik Penasihat Bahagian Libur, Bintang dan Teh Tarik , bersama housematenya

- Bla bla bla bla bla (Suara sayup sayup umpama dalam mimpi)
~ Ah, ok, meh jer amik.
- Bla bla bla bla bla (Mimpi yang masih belum berakhir)
~ Tak nak. (Masih mampu menjawab dengan baik)
- Bla bla bla bla bla (Dan lagi)
~ Okeh
… selepas 3-4 jam
- Eh, kenapa suara kau lain. Kau tak sihatkah? Suara inikah yang menyanyi lagu I’m Yours?
~ Baru bangun tidur laa.

Dengan Cik Penasihat Selatan (Ahli seumur hidup Pusat Kejihayat)

~elo, elo.
- Helo. Tak clearlah. Krok krok krok krok.
~ Takpelah, dah takĀ  tertekan dah. Lain kalilah saya telefon balik.

*Mempunyai unsur-unsur exaggeration yang tidak terlampau.


12 Responses to “Bual”

  1. alient mulut besar says:

    wahahaha *gelak guling-guling*
    Ramai penasihat kekeke..tapi yang nyata pengurus je dapat komisen kan? kekeke

  2. awin says:

    saya type ini je: “apakah?”
    then click ‘submit comment’.

    *pastu ade plak kuar benda ni:
    ‘Your comment was a bit too short. Please go back and try again.’

    sume comment kena panjang2 ke? ceh…

  3. Nurul says:

    tergamam sat…
    x faham + keliru…
    mungkin bdk bwh umur (sya lah tuh) susah nk faham kot..
    haha

  4. Kamilah says:

    HAHA Teh Tarik! Take That!!.. Oh sama.. “TT”

    :P

  5. Lutfi Amri says:

    Wah, Cik Pengurus nak bolot sengsorang:P

    awin, buat macam Mahadi. Boh titik banyak banyak kat ujung

    Nurul, entri ni memang tujuan dia nak bagi tak berapa faham kecuali orang-orang yang berkenaan. Tak gitu Kam?

  6. Nur says:

    owh, housemate sapa kah itu? :P

  7. Lutfi Amri says:

    Kak Nur, well, you have already know:)

  8. cikawin says:

    oh, gitu…………..

  9. Lutfi Amri says:

    Awin, dah faham ke?:D

  10. awin says:

    dah…………tambah lagi titik…hehe……….

  11. Kamilah says:

    HAHAHA.. to Nurul, tak semestinya bawah umur but memang post ni, kalau terasa jadi “pengurus” atau “penasihat” tu .. akan faham maksud post ni! hahah..

    “Cik Penasihat Bahagian Libur, Bintang dah Teh Tarik”! haha aku masih gelak! panjangnya titlenya!

  12. zeah says:

    somehow…. aku faham… hahaha… its wierd but i really do understand what this entry means… hahahaha

Leave a Reply

See also: