Akhir Jun

Sentap. Sudah akhir Jun. Cepatnya masa berlalu.

Memula gambar kat Dundee

img_7649

On the way balik ke rumah Mahadi lepas ter’shopping’. Duduk sekejap depan rumah orang sebab penat dan panas ari tu. ‘Panas’ is the rare word in UK but this summer, it does not become that rare anymore.

img_8690Konvo Mahadi. Terpaksa rush balik ke Durham petang tu jugak sebab ada Research Day department next day.

spageti2

Mencuba resipi Rosmin. Maaf Cik Pengurus. Tidak bermaksud untuk membuatkan akak rasa jeles dan sentap melihat makanan. (Tambahan: Sebenarnya kalau boh capsicum kaler hijau, akan lebih bangkit sebab warna spageti dah kuning).

makanmakan

Semalam, buat makan-makan kat Brackenbury. Chef: Rosmin. Aku dan Kak Zila tukang tolong. Kam: tukang tangkap gambar.

makanbrackenburyAjak sekali flatmate aku John dan Andy join sekali. Andy tak berapa suka tangkap gambar (kot), so takdelah gambar dia untuk feed curiosity Zeah dan Kak Dijah.

bintang

Main ‘Star game’ lepas makan. Round 1, Arni dan Kam menang. Round 2, aku dan Rosmin menang.

botanicalgardenGambar kat botanical garden. Gi tadi untuk buat video klip bagi lagu translasi baru. Ah dah.. nanti kang bagitau sini, Cik Pengurus yang over suruh edit cepat-cepat. Keke.

Crap, I do have a lot of green t-shirt eh?


13 Responses to “Akhir Jun”

  1. zarina says:

    Awat hang lambat datang. Iffah & Izzah excited nak tengok shooting video clip. Lain kali kalau buat ajak kami join jugak.

  2. Lutfi Amri says:

    lambat sikit, sori sori. tp segan ar kalau kak zarina tengok… berdrama habis tadi..

  3. alien mulut besar says:

    Cranky nih – dari pagi tak makan sebab sibuk uruskan bebiri. Masuk blog ni gambar makanan pulak..sentappp!!!

  4. Kamilah says:

    HAHA.. bagus bagus.. banyak green shirt.. InsyaAllah there will be a green themed gathering soon.. heheh..

    err yeahh dramaa.. so much dramaa! err.. remember, I want my memory card back! haha :P

  5. Nursyeff@rni says:

    Mahadi, congratulations on your convo =)

    Lutfi, cantek gile la gambar reramai tu… haha, puji sendiri2 ;oD

    Ohh, mintak maaf sgt2 x mampu menjadi tukang video. Botanic garden tu rugi kalau x tangkap gambar tuk tatapan personal.

    Baju hijau.. hehe.. macam dah ada idea nk buat gathering baju hijau yg terpaksa d cancel hari tuh. InsyaALLAH

  6. Nursyeff@rni says:

    Eh eh, Lupa pulak nk Terima Kasih kat Rosmin, our chef. Giler la hebat memasak dia tu! Hope that will not be the final gathering.. (hint2 so ada yg masakkan lagi tuk kitorang haha)

  7. Lutfi Amri says:

    Maaf Kak Dijah. Takpe, nanti kalau saya kat Armidale, saya masakkan
    (P.S: supportlah tiket kapal terbang)

    Arni, InsyaAllah, ada lagi:D

  8. zeah says:

    boleh tak korang deliver the food ke brunei?.. hahahahaha… congrats arni and kam for winning the fisrt round!!!.. thats much more better then wnning the 2nd round… hahahahahah

  9. Lutfi Amri says:

    Zeah, second round 2 bintang…:D

  10. zeah says:

    ohh 2 bintang ke?.. hmm… weeiii arni n kam… Apasal boleh kalah tue?… pegi re-match again…. main sampai menang… hahahaha

  11. Allan's secret admirer says:

    Cis… mentang2 la aku jet lag lagi masa itu… sampai hati tiada gambar andy buat tatapan peribadi…

    p.s: andy ni seganteng Allan kah?… arghh… di manakah dikau Allan di saat ini?… musim panas yg panas, bahang dan hangat… di manakah dikau yg menghangatkan lagi hidupku?.. hahahahhaha

  12. Lutfi Amri says:

    Ala.. kan ke dah ada video Allan..
    Plus Andy dah bertunang ma….
    :D

    Gi cari Allan kat Newcastle. Kot-kot dia melepak kat mana-mana

  13. zeah says:

    wah, allan secret admire ni kan sampai2 uk dh nak ngorat2. Dahlah uk panas, nak jugak ko dgn bahan2 yg boleh memanaskan ko. Hehe. Bawak2lah berkipas! Allan takde, andy bertunang, yg tinggal lutfi! Hahaha.

Leave a Reply

See also: