Suasana

Solat Jumaat hari ini. Selalu terleka. Sampai 12.30 baru terperasan yang tak mandi lagi. Cepat-cepat pergi mandi dan pakai baju. Sudah 12.45 (Yer adik-adik, mandi dan pakai baju serta boh gel rambut + lensa kontak, 15 minit sudah cukup). Bergegas ke perhentian bas. Nampak Izzat di situ. Bagus, masih tidak terlewat.

Bas yang lewat rupanya. Tapi khatib tak baca khutbah lagi. Kira okey la.

Berpeluh sambil berjalan ke department. Summer kali ini sangat panas. (Berfikir sejenak samaada sepanas Malaysia). Boleh la kot. Tak sepanas Penang la. Panas cam kul 5 petang kat Malaysia camtu. Seperti biasa, bila panas jer, ramailah pakat-pakat berbaring-baring di atas rumput. Sampaikan kat tengah roundabout besar, ada rumput pun ada orang baring-baring gak.

Hari ini aku melepaskan tekanan. Zeah, belajar dari ko la ni. Aku release tension dengan membeli benda-benda yang tidak perlu. Beli t-shirt dan tuala Incredible (ala, yg kartun 3D tu). Beli earphone sebab earphone lama dah rosak. Abis duit meniaga.

It’s way much different here. I dunno. A lot of things changed after I came back and I dun really like it. Yeah, some good, some bads. Kitchen is emptier because 2 of my flatmates had moved out. Good coz takyah rebut rebut. Bad because it seems so empty. Sampaikan plastik sampah pun tak penuh walau 3-4 hari (can’t believe I’m missing that crap).

Some people come and some people go. That’s life yeh. Ye tak Kak Khalidah?


6 Responses to “Suasana”

  1. alien mulut besar says:

    Halo incik – contact lense bukan kanta sentuh ke? konpius jap *_*

  2. Lutfi Amri says:

    Oops.. ngee..

  3. Dina Nida says:

    hi lutfi amir…
    ur blog’ is my fav, jpe blog kamu ni dr youtube actually, love ur song n u got nice voice…keep it up.

  4. Lutfi Amri says:

    Thank you Dina.
    And it is ‘Amri’. Lol.

    Presiden Persatuan. Apa lagi??

  5. khalidah says:

    so true… cheers :-D

  6. zeah says:

    Aku kh yg mengajar kau melepas tension dengan membeli yg bukan2?… wel at least bukan Tie Rack kan?…. hehehe.. memeli beah benda yang tak berfaedah sebenarnya ada faedahnya… mengurangkan stress dan jugak menipiskanbeg duit anda… hahahaha.. Tahniah kerana mempelajari sesuatu yg bermakna dari saya… so lutfi… keep up the shopping therapy…. hehehehe

Leave a Reply

See also: