define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Perak - Pagi Hari di Durham

Perak

4 pagi lebih, menegur Kam di MSN. Suka hendak menuding perbezaan. Kalau orang Malaysia biasanya berhubung dengan YM, orang-orang UK lebih kepada MSN. Kam orang Brunei. Bruneian MSN jugak kot sebab Huda (yang satu team dengan Kam tuh dalam Amazing Race Durham) juga menggunakan MSN. Salah terma MSN nih. Sekarang dah Windows Live. Kawan-kawan aku Jerman pulak duk guna Skype. Mungkin orang Europe kot (tak berani nak generalisasikan sebab tak ada banyak input) sebab supervisor aku juga guna Skype. US, ICQ kot. Tak tahu American guna apa.

Anyway, saja try webcam pada laptop baru. Beli laptop baru sebab laptop lama sudah terasa slow dengan program-program berat. Takleh main HD movie. Nak run Matlab pun berejam (kesat air mata, tiru konsep Kak Dijah). So, dah benda baru, excited lah sikit kan.

Ada built-in effect yang bleh apply ketika tengah bercam. Kam pun guna laptop jenis yang sama, tapi dia pun tak pernah try. Jadi kitorang sama-sama perak hari ini. (perak = bukan merujuk negeri yang seperti soap-opera Sepanyol itu. Er.. apa kata lain bagi perak ar, Mahadi? Jakun la kan. Tapi jakun pun Bahasa Kedah gak kan?)

So here’s the pix. And yeh, kejakunan yang nyata. Ya tak?


15 Responses to “Perak”

  1. Kamilah says:

    Eh tak ada gambar laptop baru ke? hahha..
    oh perak ni apa?

    Yeah Actually.. aku masih panggil MSN lah.. Windows live panjang sangat! haha.. and yeah raanya orang brunei suka guna MSN..

    wee.. aku suka gambar aku kat WANTED tuuu! tapi my weapon tak clear!! AND ada orang tu kata.. dia cute kalau dia chubby *referring to third picture*
    go eat more! :P

    Gambarsku..
    http://i14.photobucket.com/albums/a308/kambeaheart/lutfi.jpg
    http://i14.photobucket.com/albums/a308/kambeaheart/lutfi2.jpg

  2. Kamilah says:

    *rasanya..

    and forgot to say.. your FIRE was soo cool!

  3. alien mulut besar says:

    kekeke.cool!
    kat sini akak pasan org aussie suka guna googletalk. memang ym langsung tak glemer, so there goes my peluang untuk mengorat2 di ym..keke
    skype pon glemer – sampaikan kat website univ ada ajar setting for skype.

  4. zeah says:

    Hahaha… bila dah takde kerja… inilah hasilnya…. hahaha…. 2 jobless people…. and Kam… perak = Jakun = sakai (brunei version)……hehehehehe….

    ANd yes ur wanted version nice.. and lutfi ur fire is cool….. so bila di gabungkan….. I WANTED FIRE.. hahaha

  5. Kamilah says:

    HAHA ZEAH!! I miss you!!

    anyways yeah tu lutfi yang mau experiment his webcam coz at first, I didn’t show my webcam! lepas tu ada effects and I got curious and nak jugak experiment! hee.. tu jadi cam tu pulak.. oooooooooooohh sakaaii.. faham faham.. haha..

    LOL.. I WANTED FIRE!?!

  6. Lutfi Amri says:

    kak dijah, first time dengar googletalk.

    zeah, sakai tu kitorang rujuk pada orang yang tak berapa betul. ish ish.

  7. WaReMoN says:

    Googletalk tu sgt biasa, aku penah pakai..x menarik sgt..xtau la kalau baru2 ni ada update melampau2 kan~

  8. Pingu Toha says:

    ang ngan kam ni skandal ka am? haha!

  9. Lutfi Amri says:

    wah, halim…
    gossip tuh.
    kitorang teman tapi mesra:P

    P.S: Kalau skandal, aku tak bubuh dalam blog. Haha

  10. zeah says:

    hhahaha…. scandalous… sebenarnya dorang tu.. *TUT*… hahah saja nak menhangatkan topic…. Lutfi… tak semestinya kalau skandal tak simpan dalam blog.. kalau nak cover… terpaksalah di bubuh dalam blog…. hahahahahahahaha….. cheers :)

  11. Lutfi Amri says:

    ha ah, betul jugak ye Zeah. terpaksa aku ikut nasihat ko ‘kalau nak cover… terpaksalah di bubuh dalam blog’

  12. Kamilah says:

    HAHAHAHAHA bukan scandal lah! lol.. *innocent*

    but yeahh thanks for making me laugh dalam tengah2 stress nak exam ni~ haha..

  13. WaReMoN says:

    Scandalicious..

  14. Pingu Toha says:

    uuuu… scandalicious! i like…

    benda baik takkan nk suruk kot am? *wink*wink*

  15. Kak Nur says:

    Zeahhhhhhhhhhhhhhhhh, I miss you!

    Hehhehehe, yeah, Lutfi kau bli laptop baru kah? Wahhhhhhhhhhhhh, cool ok, akak pon nak bli jugak lah!

Leave a Reply

See also: