Hidup di bulan

Mula-mula lagu tema kali ini. Kalau Kak Wan (Bristol) membaca, lagu ini didekasikan kepada akak dengan ucapan, ‘tahun ni saya tak sokong macam tahun lepas. Tahun lepas nak David Cook menang. Tahun ni, okey lah sapa pun’.

David Cook – Life On The Moon

Bulan

Kat rumah kak aku sekarang ni. Patut dah masuk subuh kot. Atau beberapa minit lagi. Tak tidur sepanjang malam. Masuk tidur tapi otak tak berhenti berfikir. Takleh tidur. Keluar dan main internet. Oh, betullah dah Subuh. Dah dengar azan.

Selasa

Balik UK 19hb ni, InsyaAllah. Bertolak dari Penang naik flight kul 9 lebih. Uh, sangat terasa tidak berpijak di bumi nyata (hence the song). Kat Malaysia, rasa risau giler pada study. Berjalan tetapi slow. Terasa hendak balik ke UK, tambahan lagi dengan soalan-soalan sensasi setiap kali bertemu sedara mara mahupun makcik makcik yang tidak dikenali.

Tapi di UK, terasa risau pada ibunda. Terasa lega ada disebelah walaupun tidak banyak membantu.

Tak apalah. Let the time flow. Biarlah.

Makan

Sudah pun pergi makan-makan (jeling orang-orang Geelong dan Armidale)

~Husain Sungai Petani – waktu hari sampai dah makan dengan famili kak aku
~KFC – dengan Muzaini dan kawan-kawannya lepas main bowling kat Central Square
~Secret Recipe – dengan Abg Tra, Zakia, Azhar dan junior debat baru, Fatin
~Subaidah – dengan bebudak debat lepas training debat. Nasi lemak ayam tengah malam.
~De Cafe Ria – dengan Zakia, Abg Tra dan junior baru debat Musliha. Malangnya nasi goreng specialnya sudah tidak ada udang. Dan rasa lain sikit.
~McD – dengan abang ipar aku.


8 Responses to “Hidup di bulan”

  1. alien mulut besar says:

    uh, menyampah okeh baca entry di bawah heading MAKAN. hahaha

  2. awin says:

    makan dgn aktif..bagus2…hehe

  3. Kamilah says:

    you know what? aku jerit masa adam and kris got into finals! hahh.. kaknur jadi saksi! hee.. Im so happy danny keluar.. lol.. so I dont really mind who won this year.. coz I like both of them! :D

  4. WaReMoN says:

    Woi, ang x ikut aku makan apa2 lagi kt pulau ni..isk3~~~

  5. Lutfi Amri says:

    Kam, I think that Adam is vocal master, but I don’t think I could see myself buying (or downloading) his song in future. So I pick Kris.

    Fariz, ler.. tak pi pulau sangat. Turun ar SP, belanja aku:D

  6. Kamilah says:

    I think Adam will win coz there’s ONE MILLION votes that separated the top 2 this week.. (walaupun tak reveal who’s the top one.. but I think we know who that is).. but I agree with you.. I dont see myself buying his kind of genre as well.. other than being good-looking and ermm.. doing sooo well almost veryweek.. rocker types are not so much my type.. well depends on the new song they’ll be singing next week though (new song ke? hmm tak tau lah)..
    and yes, KRIS was awesome when he sang HEARTLESS.. *melts*

  7. zeah says:

    Yeah…. Kris… aku pun suka kat dia… and lutfi bab makan ni kan… aku memang suka… hahahaha…. aku pun dah makan apa yang aku nak dah.. and now i need to stop… hahahahaha…

  8. WaReMoN says:

    Bulan ni aku sgt miskin lepas byr tiket penerbangan..tp ang nak balik dah 19hb, aku masa 19hb baru dpt gaji bulan 5..isk33..x patut22~~ xpala, ang bergembira la dulu sebelum pulang noh

Leave a Reply

See also: