Happy

Title tells it all. Balik menghantarkan pesanan. Menjadi peniaga ikan bilis untuk 2-3 hari. Saja nak cover sedikit kos balik kampung itu hari. Stok ikan bilis habis dijual. Alhamdulillah laku. Belacan pun bawa. Tak habis lagi. Sempat tanya mak aku sebentar tadi macam mana nak guna. Dia kata bubuh sikit dalam sambal. Teringat dulu Puteri(x-Durham, UiTM skarang) pernah buat sambal udang ada belacan. Terasa perbezaannya. Padanlah sambal udang aku rasa generic. Sebab sekadar cili, bawang dan tomato. Belacan.. itu rupanya. (Adakah orang-orang Armidale dan Geelong ada belacan? One wonders)

Sampai di rumah. Menghadap komputer seperti biasa. Kuatkan diri untuk menghadap masalah yang sama yang dah berbulan-bulan tak dapat diselesaikan. Oh, I’m talking about my study. Satu part tuh aku stuck, dan skip buat benda lain sebab takmau lagging. That’s the thing about programming. Once you finish the programming, obtain the result and the result is wrong, nak debug tuh sikit punya pening. Kengkadang bebenda simple jer. Tapi tak perasan. In this case, formula error. Darn.

Tapi dah dapat settle. Sekarang baru 11.31pm. Sebab dah dapat result yang elok, maka bolehlah malam ini tidak perlu bertungkus lumus study. Sv aku sangat result-oriented. Tak payah impress dengan kehadiran di ofis mahupun berpura-pura baca journal dengan banyak (pastu bila dia tanya, terkaget macam tak faham); asalkan result cantik; kitorang ‘happy’.

Oh, jap nak backup~

~selepas backup~

Oh, backup is another story. Walaupun komputer sekarang ni canggih, anything can happen these days. Laptop tetiba takleh on dek kerana motherboard terbakar (jeling orang-orang Brunei. Eh, dua-dua tu laptop Toshiba kan? Jeling pula orang Armidale). Virus yang mendelete fail-fail Microsoft Word (jeling orang Geelong). So, aku telah menjadi sedikit paranoid. Asal lepas dapat result je. Aku akan zipkan folder tuh dan send kepada Yahoo mail sendiri.

Anyway.

Picture time!

Picture gagal diupload. Lain kali lah.

Sigh.


7 Responses to “Happy”

  1. alien mulut besar says:

    Belacan? Tak jumpa pon sinih *baca ngan nada sayu*….skang nih akak mode ketagih sambal ikan bilis..terasa mcm depa buh dadah je dalam cili paste tuh..huhuh

    Sangat dengki ngan statement ni ‘Tak payah impress dengan kehadiran di ofis mahupun berpura-pura baca journal dengan banyak (pastu bila dia tanya, terkaget macam tak faham); asalkan result cantik; kitorang

  2. Forex Class says:

    Offtopic :
    Kepada pelawat semua, server ini mempunyai masalah yang memaksa pemindahan dilakukan segera ke server baru di UK. Buat masa ini server ini hosting di Malaysia. Downtime maybe dalam 2 hingga 3 jam (proses restore data mengambil masa yang panjang memandangkan saiz file yang besar).

    Sekian, harap maklum.

  3. Lutfi Amri says:

    Kena bawak la Kak Dijah.
    Kak Dijah, takleh copy and paste. Mesti problem komen

  4. khalidah says:

    wah, konsep kehidupan! rasanya semua student IT & Comp Sc mcm tuh, paling dekat..hosmate kau yg officenya adalah rumah, p uni hanya untuk weekly meeting….frequencies nampak muka doesn’t matter, nk result ja…
    Dijah: we can’t do that becoz kita adalah ‘ibu’ kepada anak2 wokeh.. :-D

  5. alien mulut besar says:

    Am, manader kopi pes..fenat tau menaip..hukhuk

    Kak khalid..haruslah kita ibu ratu!

  6. zeah says:

    wah…. main jeling2 nampak….aiseh… aku pulak yang terasa bab motherboard terbakar which cost 400pound… tak masuk akal langsung… hahahahaha

  7. Kamilah says:

    OH! I just read this! HAHAHA.. Zeah, your problem is the same as mine.. sob sob.. but the good thing is I got my new vaio laptop! hehe..

Leave a Reply

See also: