define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Kepelbagaian - Pagi Hari di Durham

Kepelbagaian

Gembira

Balik 2 jam lepas, dapat email dari DUIS Mailing List. Beritahu yang ada kedai halal akan dibuka di Durham dalam lagi 2 minggu. Wah wah. Best giler. Senang nak beli ayam. Tak yah gi Newcastle. Komuniti Muslim di Durham banyak juga. It’s about time to have one halal shop.

Note: Kedai halal = kedai yang jual ayam mentah halal. Bukan restoran halal.

Sakit

Kaki aku sakit sejak minggu lepas. Akhirnya hari ni baru gi jumpa doktor. Dia cakap … er… ish lupa lak. Er.. apa namanya?

[berhenti beberapa minit untuk ingat, tapi gagal]

Ah, apa ntah namanya. Bunyi -this kat belakang tuh. Dia tak sebut arthritis tapi mungkin adik-beradik tu jugak la kot. Bila pijak, kengkadang rasa sengal belakang kat bahagian atas tumit kat belakang tuh.

Tapi takdelah sampai menghalang aktiviti harian. Sekadar tak dapat berlari mengejar bas, berlari-lari anak dan menari jer melompat-lompat. Maka, tak dapat lah main game Dance Dance Revolution. Padahal dah lama pun tak main.

Teruja

Sedikit teruja dengan research sekarang ini. Hasil eksperimen sangat memuaskan. Harap berada di laluan yang betul. So bila berjumpa dengan supervisor, taklah rasa segan sangat.

Tenang

Sudah lebih seminggu tidur pada masa yang betul. Pukul 10 sudah masuk tidur. Sekarang pun sudah terasa mengantuk (7.46 petang, tak masuk Maghrib lagi)


6 Responses to “Kepelbagaian”

  1. Kak Nur says:

    Salam,

    Ya kah? Kedai halal mau bukak? best best, tak yah ah g Newcastle or Stockton dah…

    Kawan akak kem salam, dia kata, ehm, good job in directing the TAR! :D

  2. Lutfi Amri says:

    Ya Kak Nur, diorang nak buka sebelah bus stop.

  3. kakgee says:

    kak pun tak tau nama sakit tu, tapi kak besa dah kena beberapa kali. sakit kat keting kan. jalan terdengkot2.

  4. Lutfi Amri says:

    I think I recalled the name after talking to Mahadi this morning. It’s called tendonitis. U got it as well? Uh, run in the family la nih.

  5. Kamilah says:

    yea KakNur.. I got the email from DUIS as well.. *happy* hopefully all goes well with it! :D
    So, by the time I get back to Durham, dah ada kedai tu~
    sakit kaki? err.. take care of yourself..

    ahh rasanya rindu pulak nak lari kejar bus! hee..

  6. Lutfi Amri says:

    Kam, dun worry, I bet ur holiday gonna go very fast, you’ll be missing the moment you dun hav to chase for the bus:)

Leave a Reply

See also: