I am Amri

or perhaps Lutfi? Sekarang nih, asal tulis email, aku kena jeling dulu sapa yang aku hantar. Dah nak taip ‘Amri’ waktu nak hantar email kat Abang Amir, pastu teringat yang orang-orang Durham panggil Lutfi. Hendak tulis ‘Lut’ bila nak hantar email kat supervisor, tapi teringat yang aku membahasakan diri sebagai ‘Ahmad’ pada supervisor aku. Sedikit konflik nama.

Oh, tadi lepas balik shopping di Tesco, tengok episod baru Heroes, ‘I am Sylar’ (hence why the title of this post is that). It’s pretty annoying of how a show that good, can turn out to be a bit of crap. Heroes was a very creative show back in season 1. Not when they decide to do this and that in Season 2 and getting more and more abscure in Season 3. The reason I’m still watching Heroes is because of Hayden P.., tidak tahu eja last name dia. Uh, not really. I’m still watching Heroes because of I still appreciate the creative script writing they have. Not so indulging anymore, but still creative.

Last night was a bit off for me (hence the writing of Ku Ingin). I have the urge of going home which is weird considering life is pretty good these days. I talked to Kak Khalidah about it, and she gave me the same response when I talked to Tahir back in 2007. I told Tahir that I wanna go home, expecting him to say that I should stay, or spend the money touring Europe, but instead he told me to follow my heart.

So, I’m open to the option. Perhaps ask my supervisor about it tomorrow (today actually, meeting at 3 and now is 1.36am) and see how does it goes.

Sesi tutoring aku berakhir hari ni memandangkan anak murid aku dah nak balik London tadi. Got some few good sessions. Tadi, aku terperasan buku Dragon Ball kat rumah dia. Aku capai dan buka. Conformlah BI, tapi aku tak tahu pulak diorang ada terjemah buku Dragon Ball dan dijual di UK. Sempatlah bergossip sekejap fasal Dragon Ball Evolution.

Sekarang Subuh masuk awal. Pukul 3 pagi camtu dah masuk. Hari dah semakin panjang, so agak best bila gi berjalan-jalan sebab Maghrib masuk dalam kul 8 malam lebih. But it is Durham. Pukul 6 petang, dah lengang. Uh, sad..


9 Responses to “I am Amri”

  1. ayam yg suka menyamar menjadi alien says:

    Aku dah stop tengok Heroes. Last aku tengok masa season 3 part 1. Sekarang ni part 2 season 3 tengah tayang kat StarWorld setiap ari khamis tapi aku tak teringin pun nak tengok.. Hehe! Masa season 2 lagi dah rasa mual sikit bila tengok Heroes ni. Sigh… Jadi aku mmg tak tau ape jadi pada manusia2 yang punya kebolehan luar biasa tu. Malas nak tengok dah!

    ;)

  2. zairi says:

    aku tetap akan pggl upie..sampai bile2..leh x upie??hehe..yeay!!=)

  3. Pingu Toha says:

    ku ingatkn hang nk jd I am… Sasha Fierce!

  4. Lutfi Amri says:

    Takpe Naz, you don’t miss a thing.

    Zairi, boleh ja. Kawan-kawan sekolah menengah still panggil Upi. My sister kinda adapting to ‘Am’ since my USM friends keep going over to her house

    Halim, sapa Sasha Fierce?
    [berhenti mengoogle]

    Oh, album lagu Beyonce rupanya. Ko nih.. semua tajuk post aku ko relatekan dengan lagu. Haha

  5. RumahDalamHati says:

    salam kenal…saya singgah di sini kerana nama “Amri” itu..Kerana nama itu fenomena bagi saya..

  6. WaReMoN says:

    Last name cheerleader tu ‘Panettiere’ rasanya..

  7. Emmy Hermina says:

    cuak sebentar mendengar tajuk post ini.. kedengaran… mengancam..

  8. mula2 knal dulu, niat ht nk panggil abg. Lutfi…mcm sedap jer nm tuh..tp Lutfi tu mcm nm bdk baik jer…utk abg Am tak sesuai lah…geli lak kalo skrg nk panggil ABG. LUTFIII.eik yuksss..haha

  9. awin says:

    am dan dragonball nye…hehe

Leave a Reply

See also: