Boating in Durham

Bila musim bunga tiba, ada boat rental di Sungai Durham. Tak pernah try sebelum ni. Maka, aku pun mengajak Rosmin untuk gi cuba. Sesampainya kitorang di dock, mamat penjaga boat me’psycho’ kitorang terlebih dahulu. Tanya ada pengalaman ke tak. Aku kata tak. Rosmin kata ada sikit-sikit. Pastu teringat yang aku pernah jer cuba kayak kecik kat Tasik Harapan. Tapi, taklah sama kan.

Dia sambung me’psycho’. Katanya, terjemahan ‘kalau tak biasa, nanti kang berputar-putar di tempat yang sama’ dan ada potensi nak berlaku kemalangan sebab dilanggar boat-boat lain. Aku sedikit ter’psyched down’. Tapi kitorang menyahut ‘cabaran’ dia dan try out.

Best woo. Tangkap gambar + sempat buat video lagi (ahem) dan kemudian bawa gambar tu ke rumah Kam/Kak Nur dan menjeleskan diorang. Here are some of the pix. BTW, Malaysian with family yang membaca blog ini, bawalah keluarga anda ke sana. Diorang ada boat untuk family. Harga sekepala untuk dewasa ialah 4 pounds sejam.

Perasan ala-ala kat Venice

Ini gambar sedang mendayung. Kam dan Yusran mempertikaikan kata aku tengah posing sahaja. Weh, dayung tu terangkat lah. Or let say, knowing that pictures is taken, just pose all the time eh.

Melepasi Old Elvet Bridge. Betul kot tu namanya.

Rosmin berposing:D

Dek kerana tak puas lagi, aku call company boat tuh untuk bagitau kitorang nak lebih masa. Walaupun lebih 20 minit, brader yang jaga tuh caj kitorang 1 pound jer extra. Blakang tu Prebends Bridge, final pitstop of Amazing Race Durham

Itik-itik yang berposing berbelakangkan boat yang kitorang naik (No 28 tuh).


12 Responses to “Boating in Durham”

  1. iNa says:

    wah..best2!
    tp ni sakan ber’kayak’ or sakan berposing je ni..=p

  2. MAHADI says:

    owh… ni la hal yang semalam tu rupanya….

  3. zeah says:

    waaahhh… Aku terasa iri! Haha. Aku nak jugak! Wah lutfi, benci betul lah! Uwaaa aku masa ni rasa nak g durham kejap. Hehe.

  4. Lutfi Amri says:

    iNa, dua dalam satu..

    Mahadi, ha ah. Nanti hang turun Durham, kita naik skali round

    zeah, meh la. Sekarang ni time tak cuti. Banyak yg murah flight.

  5. Kamilah says:

    I wanna go but nanti lahhh.. waktu ni tak sesuai! students sedang buat revision and everything! aku lagi ada assignments! sighhhhh… hahaha gambar2 masih lagi kat laptop aku ni… and yeaaaahh nampaaak laaah gambar mana kau posing (but you said tak posing) or gambar kau tak posing! :P
    dah packing dahhh?

  6. ayam yg suka menyamar menjadi alien says:

    Beautiful!!

  7. awin says:

    nampak macam best..
    ni rasa nak pi berkayak kat tasik harapan nih..hehe.

  8. alien mulut besar says:

    Bestnye..er..takde biawak besar2 mcm kat tasik harapan kan..kekek *mode dengki*

  9. Lutfi Amri says:

    Kam, balik bawak baju sikit-sikit ja.
    Malam sebelum tu baru nak packing

    Naz, yep. Aku pun tak sangka dari sudut pandangan dalam sungai, Durham lagi cantik:D

    awin, sayangnya kayak kat tasik harapan tuh diorang tak open tu public all the time. Kena join kelab diorang baru bleh. Kalau tak kena tunggu konvo. Sigh.

    Kak Dijah. Hehe. Takde Kak Dijah:D

  10. awin says:

    owh..ye ke? takpe, nak balik pangkor la kayak kat laut..lagi best. tade bewak cm tasik harapan..
    *imagine tgh berkayak ade bewak berenang2 kat tepi kita, adeh la..mmg takut+geli+panik.. huhu*

  11. WaReMoN says:

    Tasik Harapan bleh berkayak ka? Last time aku berkayak adalah masa p Pangkor dulu..x ingat plak ada ke aku berkayak kt KMPP dulu..ataupun time tu kayak x wujud lagi dalam KMPP..

    Ang ada plan apa2 ka masa ang balik nanti Lutfi?

  12. Emmy Hermina says:

    bestnyer!!

Leave a Reply

See also: