define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); The Answer to Our Life - Pagi Hari di Durham

The Answer to Our Life

[Sountrack hari ini: Backstreet Boys - The Answer to Our Life ]

One of evergreen Backstreet Boys that I always love to hear.

Anyway, there’s nothing much interesting to share in here. Sejak aku dan parents aku ke York pada 28hb lepas, dah lebih 10 hari emak dan abah tak ke mana-mana. Aku recover balik study yang terslow waktu turun London dan minggu tersebut.

webcamCuaca minggu ini pulak agak muram. Sejuk jer memanjang. Aku pun tak dapat nak entertain parents aku sangat. Cuma tiap-tiap malam, aku buka la Buletin Utama. Nasib baik tv3 duk update daily diorang punya rancangan dalam web, so boleh la jugak tengok. Semalam aku download Majalah 3 minggu lepas dan convert ke format video yang boleh dimainkan di Wii. Jadi bolehlah main kat TV. Sebenarnya kalau terus main kat komputer, tak payahlah bersusah-susah, cumanya aku rasa tak berapa puas sangat dengan kualiti suara laptop aku. Jadi kalau play di TV, jelas la sikit la suara. Terasa macam tengok TV Malaysia la sikit.

Other than that, abah dan mak duk call-call juga Malaysia. Ari tu call mak sedara aku; ayah aku dah call Pak Teh aku (adik ayah aku) dan baru tadi berwebcam dengan kak aku. (gambar) Anak-anak murid dia ada gak kat rumah so meriahlah rumah.

Oh, malas nak share awal-awal, tapi salah satu sebab tak berjalan mana dalam seminggu lebih ni sebab nak simpan duit dan juga make sure bleh cover study sebab 12hb kitorang bersepuluh nak pergi Amsterdam.

Short vacation jer. Pergi 12hb, Selasa, petang, tido malam dalam kapal laut; 13hb sampai pagi, jalan-jalan pusing Amsterdam dan petang tu jugak balik semula ke Newcastle Port. Pastu 14hb sampai.

Hopefully everything is smooth sailing:-)

Ah, lagi satu, aku jugak banyak spend masa sekarang ni menulis. Giler dah lama tak menulis cerita, tapi sekarang idea dah ada untuk the whole story, so cuba-cuba nak tulis novel pendek. For self-pleasure jer but who knows..


4 Responses to “The Answer to Our Life”

  1. Emmy Hermina Nathasia says:

    dari post2 u yang, ermm… baik-baik, skema belaka tentang ur parents, the journey etc, i wat kesimpulan yang u ni memang anak parents u yang baik. good husband material but not bf kot. baik sangat! ;-p

  2. Lutfi Amri says:

    not bf material eh?
    i like that statement:D kinda fit in me

  3. zairi says:

    salam, sahabtku upie..=)

    wah,lame xjmpe parents ko..dpt gak tgk gmbr diorg kat page nie..send my regards to them k..
    igt lg, dulu mak upi mesti wat air & kuih2 ms kte men lego petang2 same2..pastu, tgk cite tomato man..hehe
    who can forget the sweet moments??..=)
    gudluck my fren!!!all de best with ur study..=)

  4. Pingu Toha says:

    Eh, ko pun ada menulis cerita gak ke? Mana? Tak pernah kubaca pun…

Leave a Reply

See also: