define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2008 August - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘August, 2008’

Oh yeah?

Pdin: manjang bz ko neh. Pdin:tau da ko pure2 je Aku: weh, tak berpura2 laa Aku: baru lepas vacum rumah Pukul 5 pagi, bangun Subuh. Aku call Human Resource USM. Nak call Puan Nina tapi dia takde. Hari ni aku bangun pukul 9.30. Call skali lagi, tak dapat pulak. Line engage. Jumaat ni nak gi […]

Graduasi

Video log untuk hari graduasi di Brunel University itu hari. Dah sebulan dah, tapi baru edit hari ni.

Red light district

I’ve just feeling tired today. Probably because I had to go to Sunderland Hospital for my dental appointment. Gonna have my wisdom tooth removed in 8-11 weeks. It had gone bad – perhaps infected from the bad tooth close to it before, or probably because the way it came out. Anyway, Sunderland from Durham is […]

A taste of Amsterdam

Rasanya, yang paling kekal dalam ingatan dalam perjalanan kami bersepuluh ialah ketika kapal meninggalkan perairan Belanda, memasuki ke Laut Utara (North Sea). Ombak beralun dengan sangat kuat, cuaca semakin mendung dan kapal dipukul kuat oleh ombak. Kami yang ketika itu berada di depan kapal, terhenti dari bermain Uno. Semuanya sedikit kecut dengan hayunan kapal yang […]

Torn

Oh ya, esok kitorang bersepuluh akan ke Amsterdam. Ada rezeki sikit, plus ada promosi naik kapal, so dapat la kitorang gi ramai-ramai. Yang pergi:- aku, parents aku, housemate aku Yusran, kawan sekampung Mahadi (datang dari Dundee dengan gigihnya), Kak Nur, Kak Dijah dan bebudak Brunei – Arni, Nurul dan Zeah. [Sountrack hari ini: Torn, dinyanyikan […]

The Answer to Our Life

[Sountrack hari ini: Backstreet Boys - The Answer to Our Life ] One of evergreen Backstreet Boys that I always love to hear. Anyway, there’s nothing much interesting to share in here. Sejak aku dan parents aku ke York pada 28hb lepas, dah lebih 10 hari emak dan abah tak ke mana-mana. Aku recover balik […]

Nasi daging

Hari tu testing buat nasi daging dengan mak aku. So nak bubuh sini resipi dia untuk rujukan aku pada masa hadapan. 1. Tumis bawang putih 1 ulas, bawang merah UK setengah biji, halia sikit 2. Boh rempah dia, boh ayaq dan susu. Campur sos, garam sikit, gula sikit. 3.  Rebus daging. Kalau daging kecik-kecik, sekejap […]