define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Lintah Bulan - Pagi Hari di Durham

Lintah Bulan

Lalu dari dapur tadi, lepas masukkan pizza yang baki ke dalam freezer, aku nampak lintah bulan menguek-nguek di atas lantai. Uh, musim panas sudah tiba. Kalau ikut kalendarnya, dah lama dah masuk musim panas. Aku jer terasa hari ni agak signifikan. Sebabnya, waktu balik dari tengok Narnia dengan Andros dan Kak Nur, kitorang terasa best sangat dengan cuaca. Rasa macam panas pukul 6.30 kat Malaysia. Aku cakap, ‘it is always like this in Malaysia’.

Andros sambung, ‘then I wanna be in that kind of place’. Tahir pun cakap macam tu jugak. Agaknya aku nih secara tidak sengaja menunjuk-nunjuk lebih. ‘Well, actually I always moan about the heat before I come to UK’. Sejak sampai di UK, aku lebih menghargai panas di Malaysia.

Malam nih pun tak sejuk. Aku pakai baju satu lapis dan tak pakai stokin. Aku harap cuaca nih berkekalan sampai bulan 9. Mak aku dah menunjukkan tanda-tanda positif. Dia tak fully healed, tapi agak okey. Aku dah minta kerusi roda untuk disediakan dia airport KLIA dan Bahrain (dua-dua transit). Sekurang-kurangnya kalau mak aku tak larat jalan, boleh lah ditolak. Kalau tak ada aral, 14hb ni diorang mendarat di Heathrow.

My parents and friends keep asking about my condition in the new house. Agak okey sebenarnya. Aku harap aku tak annoy Amirul dan Yusran sebab I’m always the worst in the house – orang yang menyemak rumah, basuh pinggan lambat-lambat, buat bising (tapi tak buat bising lagi kat sini). But for the moment, contact time aku dengan Yusran sangatlah sikit. Kul 5 pagi dia bangun prepare food, aku pun bersedia ke bilik tido untuk beradu. Kul 1 petang aku bangun, dia takde. Kul 8 atau 9 aku balik dari office, dia dah get ready nak tido.

Other than that, I’m all good. Oh ya, last nite I was kinda piss off with the doctor which my mom met. The doctor kinda went unethically and said harsh word to my mom. I was piss off to hear the story. First, I wish I won’t becoming such person if I ever get the title (not medical but you know what I mean). Second, nobody force him/her to becoming a doctor, it is supposed to be a noble job, and it is a noble job still, and he/she has just to get a grip and treat her patients better.

Ooh, tetiba terus terasa negative energy around myself (thanks to a friend of mine, I kinda dragged down to has sense to this kind of aura).


2 Responses to “Lintah Bulan”

  1. khalidah says:

    ‘thanks to a friend of mine, I kinda dragged down to has sense to this kind of aura’ ~ should it be a compliment or keji..? just wonder.. :)

  2. Lutfi Amri says:

    Surely keji..

Leave a Reply

See also: