define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2008 July - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘July, 2008’

Shine

2 hours later after the last post, I’m feeling much better. Baru jer makan nasi daging mak masak which is so delicious. Aku nak bangun awal untuk belajar cara masak, tapi tak larat lak. Sekarang nih duk mengidam pulut lemak dengan sambal bilis pulak. Sementara mak ada kat sini, bleh la belajar masak bebenda eksotik […]

Exhausted

Entah sejak bila, mata aku mula kuyu bila pukul 12 tengah malam. Semalam dulu, aku cuba berjaga sampai subuh (2.30 pagi) tapi, dah pukul 1 lebih, aku tak larat dah, terus tido. Sekarang pukul 9.38 pagi. Kejap lagi nak jumpa supervisor pukul 11. Tapi badan tidak berapa segar. Letih. Teringat perbualan aku dengan seorang sahabat, […]

Out and About

BBQ Semalam, orang-orang Malaysia Durham buat BBQ aka family day dekat Hamsterley Forest, dekat Bishop Auckland. Aku bawak mak dan ayah aku join sekali. Semalam pulak bukan main panas lagi, takde angin pun, jadi aku taklah risau sangat bila mak dan ayah aku duduk kat luar. Tak sejuk. Macam kat Malaysia pun ada. Banyak jugak […]

Friday

Kepada rakan-rakan yang mengikuti blog aku, korang bleh la ’subscribe’ kalo nak tahu updates. Bukan apa, aku duk tengok, ramai gak yang duk check blog aku setiap hari, tapi takde update. Boh email korang dalam box sebelah kanan atas muka surat ini. Minggu ni, aku mengikut jadual seperti yang aku tulis dalam post sebelum nih. […]

Catching up

‘hws tok lang?’ ‘tok lang is good’. Aku jawab lepas Ili, anak sepupu aku tanya. That’s been the questions people keep asking lately, and as it is asking about my parents, I would gladly answer. Aku tengah catching up dengan study. Kurang sedikit masa untuk tengok Stargate sebab tengok-tengokkan parents aku. But hey, it’s a […]

Reading for the postgrad

Check this out, especially for my friends who are doing PhD, and are going to do one. Aku dapat email nih dari Durham Uni Mailing List:- The Summer 2008 Edition of GRAD Britain Download dari sini. Ada artikel-artikel umum fasal buat PhD, cabaran etc. Salah satu cebisan yang aku suka bercerita tentang Murphy’s Law:- Murphy’s […]

Usrah & Car boot

Usrah Semalam, it was my first time going to usrah in Bowburn. (Duh, Kak Khalidah, you dun to laugh for it!) Let’s put it in a simple and short description – it’s good for the soul, so guess that I’m gonna attend it next time I’m free. Actually, it was settling down up until somehow […]