Tengok bola

Prolog: Yeah, I couldn’t believe myself that there’s gonna be a pix of football match in my blog, talking about football in my blog with words such as ‘extra time’ and ‘interesting’. Crap for being sucked into loving it.

I’m proud of myself of not into football. Family aku suma tak tengok. Baik famili asas, mak, ayah, abang dan kakak termasuk kakak dan abang ipar juga famili kembangan termasuk bapak sedara (maybe Pak Su je kot yang tengok, family belah mak pun tak tengok gak).

Lepas abis makan-makan kat padang sebelah Ustinov dengan bebudak Malaysia yg lain, diorang gi tengok Sukufinal Euro, Turkey lawan Croatia. Aku balik bilik dulu, lepak-lepak. Dah nak abis match, saja gi join diorang. Ari tu waktu Pusingan Awal, aku tengok gak Turkey lawan apentah, disebabkan aktiviti makan-makan jugak la.

But it’s kinda interesting (damn for using this word) to watch this quarter final. Sebab giler sengit (bukanla sebab dua-dua power, tapi sebab tak gol gol sampai extra time). Aku bias ke Turkey sebab ari tu tengok diorang main dah.

Last-last Turkey menang, sebab skor beberapa saat sebelum extra time abis dan dibawa ke penalty (damn for describing a football match in detail and with passion).

turkey

[Gambar: Turkey lawan Croatia. Bukan setakat beratur untuk naik bas, nak tendang bola pun kena beratur jugak]

tengok_bola

Esok Kak Nur ajak lagi tengok Holand main. Tak mau tak mau. I dun wanna sucked into world of football. Tapi minggu depan nak tengok sbb nak sokong Turkey lawan Germany. Yasmin sokong Germany, so saja nak opposite sikit.

Tapi ala-ala best gak tengok pemain-pemain Croatia menangis dengan teruknya sebab kalah. Emotional abis, aku turut kesian. Aku cakap kat Putri, ‘this is the time where you can see men being vulnerable (on tv)’.

‘Yup, yup’, Putri agreed.

‘At least, it is more manly than watching men cried in AF’, I continued.

[Gambar : Kitorang sedang menonton perlawanan bola sepak kat Fisher House. Nota: Aksi memberi tumpuan dan terkejut adalah lakonan semata-mata bagi tujuan dokumentasi dalam blog. Thanks for having ppl who love doing the dramatizing.]


3 Responses to “Tengok bola”

  1. mahadi says:

    terkejut tu tak brapa nk jadi.em… tak jd la senang.he…

  2. Lutfi Amri says:

    Okay.. [Mencatat di dalam buku nota sebagai rujukan masa depan]

  3. Emmy Hermina says:

    sometimes watching football ok gak tau..

Leave a Reply

See also: